Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Επιδρομή σε αγροτεμάχια, εκτός σχεδίου....

Κλείδωσε το νέο χαράτσι για τα αγροτεμάχια που θα κληθούν να πληρώσουν δύο φόρες οι φορολογούμενοι μέσα στο 2014.

Πήγες από το υπουργείο Οικονομικών...
επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ της προχθεσινής «κυριακάτικης δημοκρατίας» και τονίζουν οι πρόκειται για έναν νέο φόρο που θα επιβληθεί σε εκτάσεις γης (κτίσματα, οικόπεδα, αγρούς, αγροτεμάχια, βοσκοτόπους κ.λπ.), που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεων.

Ο φόρος αυτός θα επιβληθεί του χρόνου, μία για το 2013 και μία για το 2014. 

Οι φορολογούμενοι που κατείχαν την 1/1/2013 αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκοτόπους και λοιπές εκτάσεις γης σε περιοχές εκτός σχεδίων πόλεων θα κληθούν φέτος να εισέλθουν σε ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ για να καταχωρίσουν τα στοιχεία για τις εκτάσεις αυτές.

Συγκεκριμένα:

Όσοι τα έχουν ήδη καταχωρίσει θα πρέπει να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις.

Όσοι φορολογούμενοι αγόρασαν, πώλησαν, μεταβίβασαν ή απέκτησαν με γονικές παροχές ή δωρεές αγροτεμάχια, αγρούς και λοιπές εδαφικές εκτάσεις σε περιοχές εκτός σχεδίων πόλεων εντός του έτους 2012 θα κληθούν να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΓΓΠΣ, για να δηλώσουν αυτές τις μεταβολές, προσθέτοντας ή αφαιρώντας κατά περίπτωση στοιχεία από την «εικόνα» της περιουσιακής κατάστασής τους, όπως αυτή αποτυπώνεται στο ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο».

Το πιο πιθανό είναι η διαδικασία αυτή να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2013 ή στις αρχές του 2014. 

Ως εκ τούτου, η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την επιβολή αυτού του νέου φόρου θα γίνει εντός των πρώτων μηνών του 2014.

Δημοκρατία
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου