Τρίτη 16 Απριλίου 2013

"ΒΛΕΠΟΥΝ" ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ! ...Κίνα : Κλιμάκωση της έντασης σε Ασία- Ειρηνικό από τις ΗΠΑ.


Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση.
Η Κίνα υποστήριξε σήμερα ότι οι «ΗΠΑ κλιμακώνουν την ένταση μέσω περιφερειακών συμμαχιών στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και αναπτύσσουν νέα όπλα για να διατηρήσουν «στρατηγική υπεροχή».
"Η Κίνα αντιμετωπίζει πολλαπλές και περίπλοκες απειλές ασφαλείας εν μέσω ενδείξεων αυξανόμενης ηγεμονίας, πολιτικής εξουσίας και νεοπαρεμβατισμού», τονίζεται σε κυβερνητική έκθεση για την άμυνα.
"Οι μεγάλες δυνάμεις αναπτύσσουν νέες και πιο
σύγχρονες στρατιωτικές τεχνολογίες για να διασφαλίσουν τη στρατηγική υπεροχή σε τομείς όπως το διάστημα και ο κυβερνοχώρος», τονίζει η έκθεση χωρίς να κατονομάζει τις ΗΠΑ.
"Ορισμένες χώρες έχουν ενισχύσει τις στρατιωτικές συμμαχίες τους στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική τους παρουσία εκεί και συχνά κλιμακώνουν την περιφερειακή ένταση», προστίθεται στην έκθεση.
Η έκθεση υπογραμμίζει ότι η σύμμαχος των ΗΠΑ, Ιαπωνία, «προκαλεί προβλήματα» με τα διαμφισβητούμενα νησιά Σενκάκου, τα οποία η Κίνα αποκαλεί Ντιαογιού.
Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας, ο οποίος αριθμεί 2,3 εκατομμύρια μέλη, θα επισπεύσει τον εκσυγχρονισμό του και θα ενισχύσει την ικανότητά του «να κερδίζει τοπικούς πολέμους» με τη χρήση σύγχρονων συστημάτων βασισμένων στην τεχνολογία των πληροφοριών.
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε το Σαββατοκύριακο στο Πεκίνο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι για τις πρόσφατες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» στην κορεατική χερσόνησο.
"Οι ΗΠΑ για να είναι μια υπεύθυνη δύναμη στον Ειρηνικό πρέπει να κατευνάσουν τις ανησυχίες των χωρών της Ασίας για την αύξηση της στρατιωτικής τους παρουσίας και να βοηθήσουν στην εξεύρεση λογικών και βιώσιμων λύσεων στα περιφερειακά προβλήματα», τόνισε το Νέα Κίνα.
απε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου