Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ «ΚΟΛΑΣΗ» ΤΟΥ 2014!

Κατηγορηματικός και απόλυτος ήταν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας«Κόλαση θα είναι έως τον Ιούνιο!», είχε δηλώσει στο «Βήμα» στα μέσα Οκτωβρίου. 
Το εντελώς αντίθετο υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δύο μήνες αργότερα, στα μέσα Δεκεμβρίου: «Το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια εξόδου από την κρίση!», δήλωσε εξίσου κατηγορηματικά και αυτός σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή». Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;
Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα θα ζήσει μια πραγματική «κόλαση χρέους» το πρώτο πεντάμηνο του νέου χρόνου που αρχίζει αύριο. 
Με το «καλημέρα σας», τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στους δανειστές: τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ θα τα δώσει στην ΕΚΤ, τα 197 εκατομμύρια σε διεθνείς «γύπες» που έχουν στα χέρια τους ελληνικά κρατικά ομόλογα από εκείνα που δεν «κουρεύονται» και 238 εκατομμύρια πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα ....
....για τόκους δανείων που έχει πάρει.
Οταν ο Γ. Στουρνάρας μιλάει για «κόλαση» έως τον Ιούνιο του 2014 είναι επειδή ξέρει άριστα λόγω της θέσης στην οποία βρίσκεται ότι μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του νέου χρόνου η χώρα μας πρέπει να πληρώσει στους δανειστές της… 15,7 δισεκατομμύρια ευρώ! Εφιαλτικός κυριολεκτικά είναι ο Μάιος του 2014, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στους δανειστές της τα… 9,8 δισεκατομμύρια από το προαναφερθέν ποσό! 
Η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγελαφική ή κωμικοτραγική για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αν ψάξει κανείς τις λεπτομέρειες του θέματος.
Η εβδομάδα των ευρωεκλογών είναι πραγματικός Γολγοθάς γι’ αυτούς. Την Κυριακή 25 Μαΐου γίνονται οι ευρωεκλογές ως γνωστόν. Ε, λοιπόν, την Τρίτη 20 Μαΐου η κυβέρνησή τους πρέπει να βρει και να πληρώσει 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ στην ΕΚΤ και την επόμενη μέρα, την Τετάρτη 21 Μαΐου πρέπει να βρει άλλα 4,4 δισεκατομμύρια για να πληρώσει λεφτά που είχε πάρει δάνειο για χάρη των ελληνικών τραπεζών προ πενταετίας, το 2009, επί Αλογοσκούφη
Τρίτη και Τετάρτη πρέπει να… «σκάσει» 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ στους ξένους δανειστές και την Κυριακή να πάει να μαζέψει τις ψήφους των Ελλήνων!
Συνταγή σίγουρου εκλογικού θριάμβου! Πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι ακόμη. Οταν ο Γ. Στουρνάρας μιλάει για «κόλαση έως τον Ιούνιο» του 2014 δεν το κάνει υπονοώντας ότι το υπόλοιπο 2014 θα είναι παράδεισος. Κάθε άλλο. Το κάνει απλώς για να… μοιράσει το κακό στα δύο! 
Μην έρθει και κανένας… νταμπλάς στους Ελληνες, αν μάθουν τι τους περιμένει και τον καινούργιο χρόνο! 
Η κατάσταση είναι τραγική και αυτά τα φληναφήματα περί πρωτογενούς πλεονάσματος είναι για τους αδαείς. 
Αν η χώρα πρέπει να πληρώσει στους δανειστές της κυβέρνησης κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2014, όπως προαναφέραμε, 15,7 δισεκατομμύρια ευρώ, για ολόκληρο τον καινούργιο χρόνο πρέπει να τους δώσει… 28,7 δισεκατομμύρια για τόκους και χρεολύσια – με άλλα λόγια, για το υπόλοιπο του χρόνου μετά το τέλος Μαΐου η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πρέπει να δώσει στους δανειστές της άλλα 13 δισ.!
Πού θα τα βρει; Συνολικά, ολόκληρο το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει να λαβαίνει από δόσεις δανείων εκ μέρους των χωρών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ποσό που ανέρχεται σε 17,5 δισεκατομμύρια ευρώ - άρα μέχρι τα 28,7 που πρέπει να πληρώσει της λείπουν… 11 δισεκατομμύρια και κάτι ψιλά! 
Θα καλύψει τα 11 δισ. που λείπουν μόνο για τους δανειστές με τα τερτίπια περί του… πρωτογενούς πλεονάσματος; Με το 1 ή 2 δισ. του υποτιθέμενου «πρωτογενούς πλεονάσματος» που εμφανίζει στα χαρτιά αφήνοντας απλήρωτους όλους όσοι κάνουν δουλειές ή προμηθεύουν το κράτος, το οποίο έχει γίνει ο μεγαλύτερος απατεώνας και μπαταξής όλης της Ελλάδας; Αυτά τα παραμύθια είναι μόνο για τους άσχετους.
Οι Γερμανοί έχουν σαφή άποψη: τα χρήματα αυτά, λένε, μπορούν να βρεθούν μόνο με νέο δάνειο ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο βεβαίως θα συνοδεύεται και από νέο μνημόνιο! Τελεία και παύλα! Αυτό λέει το Βερολίνο και τελικά είναι σίγουρο πως έτσι θα γίνει στο τέλος, ανεξαρτήτως του αν το νέο μνημόνιο θα αποκληθεί με το πραγματικό του όνομα και θα ονομαστεί «νέο μνημόνιο» ή αν θα το παρουσιάσουν ως «συνέχιση του παλιού μνημονίου», όπως με αρκετή σαφήνεια υπαινίχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην προαναφερθείσα συνέντευξή του στην «Καθημερινή». 
Ναι, στη συνέντευξη που αποκάλεσε «πρώτα σημάδια εξόδου από την κρίση» την «κόλαση» του Στουρνάρα, της οποίας δώσαμε σε αδρές γραμμές και τις μαθηματικές διαστάσεις με όσα αναφέραμε παραπάνω.
Δυστυχώς, εφιαλτικό θα είναι και το νέο έτος, αν συνεχιστεί η ίδια ολέθρια μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει την πατρίδα μας.
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου