Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ημερίδα για το μεγάλο Εθνικό Ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Ημερίδα για το μεγάλο Εθνικό Ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Ημερίδα για το μεγάλο Εθνικό Ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων

Το μεγάλο εθνικό θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων που οφείλπονται στην Ελλάδα θα απασχολήσει ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις…
Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:
“Η Π.Ε.Δ ( Πανελλήνια Ένωση Δικηγόρων για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις) ,την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 ,  στην Καλαμπάκα , ώρα 9.30 π.μ ( στο Ξενοδοχείο KOSTA FAMISSI, οδός Τρικάλων 144) στα πλαίσια της Τακτικής Γενικής της Συνέλευσης, διοργανώνει Ημερίδα για το μεγάλο  Εθνικό Ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων.
Η  Γενική Συνέλευση και η Ημερίδα αποκτούν ευρύτερη σημασία εν όψει των σημαντικών και καταιγιστικών.....
....διεθνών και εσωτερικών εξελίξεων .
Παρά την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και την αποστολή της Έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εδώ και οκτώ  μήνες , δεν έχει εκπονηθεί κανένα επίσημο σχέδιο.
Αντιθέτως , στις 20  Σεπτέμβρη 2013 , ο Υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκε να επιτρέψει την εκτέλεση της υπ´αριθ. 137/1997  απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς , την οποία επικύρωσε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την ιστορική απόφαση 11 του 2000, δικαιώνοντας τους αγώνες των Διστομιτών.
Το 2ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Επανορθώσεις ( Βιάννος 13-15 Σεπ. 2013 ) , καλύφθηκε εκτεταμένα από το διεθνή τύπο και έγινε, με ρεπορτάζ της βραβευμένης με Πούλιτζερ Suzanne Daley, πρωτοσέλιδο στους New York Times. Η Γερμανική Κυβέρνηση , μετά το διεθνή σάλο που ξέσπασε , διαρρέει ότι επιδίωκει να κλείσει το ζήτημα συνολικά αντί ενός ευτελούς ποσού , αποδεσμευόμενη εκ του πλαγίου από τις υποχρέωσεις που έχει από το Διεθνές Δίκαιο .
Η Π.Ε.Δ , η οργάνωση των δικηγόρων που χειρίστηκαν δεκάδες χιλιάδες αγωγών σε 50 από τα 64 Πρωτοδικέια της Χώρας , σας καλεί να παραστείτε στις εργασίες της Γενικής μας Συνέλευσης και της Ημερίδας , για να βροντοφωνάξετε  μαζί μας ότι :
  • Δεν επαιτούμε . Απαιτούμε η Γερμανία να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι της Ιστορίας και να καταβάλει , όπως υποχρεούται , τηρώντας τις διεθνείς της δεσμεύσεις , τις πολεμικές επανορθώσεις , το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας
  • Η δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Σύνταγμα της Ελλάδας , αν για κάποιους , είναι ψιλά γράμματα, για μας είναι σημαία που δεν θα την υποστείλουμε ποτέ, μέχρι τη νίκη.
Γιατί τίποτε μόνο θα  αναπαυθούν οι αδικοσκοτωμένοι  και θα πάρουν τα όνειρα την εκδίκησή τους.
Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΔ                    Για το Προεδρείο της ΠΕΔ
Βασίλης  Κυριαζής                                           Γιάννης Μαγκούρας
Επικοινωνία
Βασίλης  Κυριαζής  6936546580
Γιάννης  Μαγκούρας(Καλαμπάκα)  6976883008, magourasg@gmail.com
Σαράντος  Θεοδωρόπουλος ( γραφείο τύπου Αθηνών ) 6977285139  , theod.sar@gmail.com”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου