Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 5 ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΟΙΣΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ “ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΡΩΣΙΑΣ” ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΧΩΡΑ.

“ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ”

Αντίπαλο δέος και ισχυρό «δόρυ» στην αμερικανόδουλη και γερμανόδουλη πολιτική των χρεωκοπημένων Ελληνικών κυβερνήσεων που βούλιαξαν και εξαθλίωσαν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, ετοιμάζουν στο παρασκήνιο 5 κορυφαίοι πατριώτες επιχειρηματίες. 


Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα κυοφορείται και παρέχεται εκ του σύνεγγυς και από τον καθένα ξεχωριστά στήριξη σε «κάθε κίνηση και ιδεολογική διαφοροποίηση που δεν θα έχει σχέση με φθαρτά πολιτικά πρόσωπα, κατεστημένες και επικίνδυνες μορφές διακυβέρνησης και διεφθαρμένες προσωπικότητες που ενεπλάκησαν στο παιχνίδι με Αμερικανικούς και Γερμανικού πόλους, συστημικούς ηγέτες και παρελκόμενες αποφυάδες τους οι οποίοι δημιούργησαν....
.... το σημερινό κύκλωμα διαπλοκής που υπονόμευσε και κατέστρεψε την Ελλάδα».

Στο ίδιο πλαίσιο έμπρακτης στήριξης, οι γνωστοί επιχειρηματίες είναι σε θέση να εμπιστευτούν έναν νέο πεφωτισμένο «Καποδίστρια»(όποιο όνομα κι αν έχει αυτός)αρκεί να τηρεί τρείς βασικές προϋποθέσεις αρχών και πολιτικής συνέπειας: Πατριωτισμό, καθαρότητα και βλέμμα προς κοινούς ιστορικούς, θρησκευτικούς και πολιτισμικούς ορίζοντες με τη «μητέρα Ρωσία». Αυτή την εποχή και η ίδια η φίλη χώρα ευνοεί πάλι νέες επαφές (παντοιοτρόπως)αλλά οι υπάρχοντες κομματικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα τις εμποδίζουν και τις σαμποτάρουν λόγω των καταβολών τους με τα «σάπια» είδωλα της Δύσης. 


Σχηματικά σχεδιάζονται-και αυτός είναι ένας συλλογισμός που δεν πηγάζει μόνον από τις κυοφορούμενες εξελίξεις-ιδεολογικοί και οικονομικοί «φάροι» που είχαν ακμάσει στα πρώτα βήματα της απελευθέρωσης της χώρας από τον Οθωμανικό ζυγό, όταν ενεπιστεύθη τον Ρωσικό παράγοντα για να ανταπεξέλθει με την δύναμη των όπλων και της διπλωματίας στις ανάγκες επανασύστασης ισχυρού Κράτους.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται αυτόν τον καιρό στην Ελληνική αγορά, οι επιχειρηματίες οι οποίοι μπορούν να δυναμώσουν τους δεσμούς με την Ρωσία και να σχεδιάσουν «νέο παιχνίδι» στην πολιτική διακυβέρνηση της χώρας(με ταυτόχρονες και υπερμεγέθεις για τα εγχώρια δεδομένα επιχειρηματικές συμφωνίες)είναι:

-Οικογένεια Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Η «Μηχανική» από το 2008 επενδύει στη Ρωσία και διατηρεί άρρηκτες σχέσεις. Η «αιμοδοσία»(όπως έχει γραφεί)σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον προέρχεται από την εκμετάλλευση και πώληση ακινήτων της Μηχανική στο εξωτερικό. Στη Ρωσία μάλιστα εκτιμάται ότι εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η εκτέλεση του ογκώδους συγκροτήματος ΗΡΑ. Ως γνωστόν, το 2004 ο «πατριάρχης» της επιχειρηματικής οικογένειας, τιμήθηκε με το ανώτατο μετάλλιο της Οδησσού, για τη συνεισφορά του στην οικονομική και πολιτική ανάπτυξη της πόλης. Όσοι λένε ότι γνωρίζουν, κατατάσσουν τον κ.Εμφιετζόγλου σε θεμέλιο λίθο «γεφυρωμάτων» με τον ρωσικό παράγοντα.

-Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Product Tanker, του Ευάγγελου Μαρινάκη, η οποία περιλαμβάνει στο στόλο της 14 δεξαμενόπλοια τύπου ice class, φέρεται να είναι για τα επόμενα τρία χρόνια βασικός μοχλός συμμετοχής στο μεγαλόπνοο ρωσικό σχέδιο για θαλάσσιους διαδρόμους που θα μειώνουν τον χρόνο εκτέλεσης ενός δρομολογίου από την Δυτική προς την Ανατολική πλευρά της υφηλίου και παράλληλα θα απαιτούνται λιγότερα καύσιμα αλλά και θα διασφαλίζεται η καλύτερη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος . 


Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η προσπάθεια να αξιοποιηθεί ακόμη πιο αποτελεσματικά το Northern Sea Route (Βόρειο πέρασμα-NSR) στην Αρκτική το οποίο συντομεύει κατά 30 ημέρες σχεδόν το ταξίδι από τα λιμάνια της Άπω Ανατολής στα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπη, θα υλοποιηθεί εντός των επόμενων τριών ετών.

 Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαθέσει ένα δις δολάρια για την ανάπτυξη ενός δικτύου υποστήριξης των πλόων μέσω του NSR με τον παράλληλο εκσυγχρονισμό των λιμένων της κατά μήκος του Βορείου Περάσματος. Ο εφοπλιστής Μαρινάκης προβάλλεται ως ένας από τους πανίσχυρους της γενιάς του που θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στις διαδραματιζόμενες εξελίξεις. Ήδη η αγορά της ραδιοφωνικής συχνότητας του 902 στα FM από γνωστό fund συντείνει στην συγκεκριμένη κατεύθυνση.


-Ένθερμος θιασώτης συσπείρωσης πολιτικών πόλων με τη Ρωσία εμφανίζεται στο στενό του επαγγελματικό περιβάλλον, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλοςο οποίος ουκ ολίγες φορές μέχρι σήμερα έχει εξαπολύσει πυρά κατά του υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου.

«Αν το κράτος δεν αλλάξει, ο τόπος μας θα βουλιάξει. Κι αν τα κόμματα δεν κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει, το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο. Δική του ευθύνη είναι να υπερβεί τον εαυτό του», έχει πει στο παρελθόν ο κ.Δασκαλόπουλος συγκεντρώνοντας τις επικρίσεις των χρεωκοπημένων πολιτικάντηδων. Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με τον επιχειρηματία Δασκαλόπουλο οφείλει να του αναγνωρίσει ότι μιλά έξω από τα δόντια ακόμα κι αν εκφράζει-όπως τον κατηγορούν-ιδιοτελή συμφέροντα.

Μάλιστα ο κ. Δασκαλόπουλος στο παρελθόν έχει «πετάξει» φωτοβολίδες για «κόμμα» γυρίζοντας αλλού-μάλλον παραπλανητικά-τη συζήτηση.

«Μας βομβαρδίζουν με αστειότητες: Θέλετε να κάνετε κόμμα επιχειρηματιών! Θέλετε να μας υποκαταστήσετε! Θέλετε να παρέμβετε στο πολιτικό σύστημα! Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν, όσοι ανακυκλώνουν έτσι τους φόβους τους , είναι ότι το δικό μας “κόμμα” υπάρχει ήδη», έχει σημειώσει ο ίδιος προσθέτοντας ότι το συναπαρτίζουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι «ανήκουν στην ανοιχτή κοινωνία της γνώσης και της δράσης, της αξιοσύνης και της άμιλλας. 


Το “κόμμα“ μας αποτελεί εδώ και χρόνια μια υπαρκτή πραγματικότητα, που στηρίζει την οικονομική πρόοδο και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στη δημοκρατική σταθερότητα», έχει δηλώσει ο επιχειρηματίας. Τώρα, λέει το ίδιο και τι απαντά σε όσους του «χρεώνουν» μυστική «διπλωματία» με τη «μαμά Ρωσία»;

-Κωνσταντίνος Μίχαλος: Πρόκειται για έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ελληνορωσικής Φιλίας και δεν θα έβλεπε με καθόλου «κακό» μάτι μια απόπειρα ίδρυσης ή συνύπαρξης ρωσικού «κόμματος» στην Ελλάδα. Μάλιστα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο με δόξες και παράτες τίμησε την πρόεδρο της Άνω Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κα. Ματβιένκο, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. 


Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος επέδωσε στον κα. Ματβιένκο το μετάλλιο διακεκριμένης προσωπικότητας του ΕΒΕΑ, για την πολύχρονη προσφορά της στην ανάπτυξη των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών. Κατά την τελετή της βράβευσης της κας. Ματβιένκο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ανέφερε μεταξύ άλλων(λόγια που αποκτούν άλλη σημασία, κατά το σημερινό ρεπορτάζ):

«Η επίσκεψη της Προέδρου της Άνω Δούμας στην Ελλάδα, αλλά και ειδικότερα στο ΕΒΕΑ, το ναό της επιχειρηματικότητας αποδεικνύει ότι οι ελληνορωσική φιλιά όχι μόνο υφίσταται, αλλά και μπορεί να εκβαθυνθεί ακόμη περισσότερο. Η περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, αυτή την δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας είναι αναγκαία περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά. 


Τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σημαντική αύξηση (13,5% την περσινή χρόνια) των ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία. Αυτή η ανοδική τάση θέλουμε να συνεχιστεί. Και μπορούμε να το πετύχουμε επ’ ωφελεία και των δύο χωρών. Όπως επιθυμούμε την ενεργό και δυναμική συμμετοχή των Ρωσικών επιχειρήσεων τόσο στις επενδύσεις στην χώρα μας, όσο και στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων. 

Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και σίγουρα αποτελεί χώρα μεγάλων επενδυτικών ευκαιριών. Καλούμε την Πρόεδρο της Άνω Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να αποτελέσει η Ελλάδα χώρα πρώτης επιλογής για την εισροή Ρωσικών κεφαλαίων». Νομίζουμε ότι όσα είχε αναφέρει ο κ.Μίχαλος δηλώνουν το πόσο υπολογίζει την Ρωσία ως παράγοντα πολιτικής ισορροπίας στη χώρα.

Οικογένεια Γιαννακόπουλου-Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Ο κατά πολλούς «σκληρός» πατριώτης Έλληνας επιχειρηματίας σε μια εποχή δεινής οικονομικής στενωπού για τις φαρμακοβιομηχανίες λόγω της επιθετικής πολιτικής του υπουργείου Υγείας απέναντι στους εγχώριους παραγωγούς φαρμάκων(γενόσημα-λωποδύτες φαρμακοτρίφτες- δραστική ουσία)βρίσκεται σε διεργασίες για επεκτατική πολιτική του Ομίλου του και στην Ρωσία. 


Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της «Βιανέξ» μετά την ισχυρή συνεργασία της εταιρείας του με τη “Lilly” το προηγούμενο καλοκαίρι(καρπός της οποία είναι το σκεύμασμα βανκομυκίνη που θα εξάγεται στην Κίνα)σκοπεύει-κατά πληροφορίες-σχεδιασμό για επέκταση των δραστηριοτήτων και στη Ρωσία. 

Μάλιστα ο επιχειρηματίας δεν θα έβλεπε-όπως μαρτυρούν άνθρωποι που τον ξέρουν καλά-με διόλου αρνητικό τρόπο, το «μπάσιμο» ενός διευρυμένου ενωτικού επιχειρηματικού σχήματος ως μοχλού πίεσης στις εξελίξεις, με την προϋπόθεση ότι έντιμοι πολιτικοί θα έβγαζαν τη χώρα από το αδιέξοδο σε ισότιμη συνεργασία και ίσες αποστάσεις με τον ρωσικό παράγοντα για την εκμετάλλευση του «χρυσού» υπεδάφους του Αιγαίου.

Το ρεπορταζ δημοσιεύτηκε στην “Ελεύθερη Ώρα” της Δευτέρας 30-12-2013



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου