Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

8 Ιανουαρίου οι Ευρωπαίοι ανοίγουν το «φάκελο τρόικα» στην ελληνική Βουλή...

vouli_mesa1
Κινήσεις με στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να «κουκουλωθεί» η ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω μνημονίου στην Ελλάδα, κάνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση λίγο πριν την είσοδο του 2014 και την έλευση των ευρωπαίων συνεισηγητών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τη διαμόρφωση της έκθεσης σε σχέση με το ρόλο της τρόικας και των επιπτώσεων από την εφαρμογή των πολιτικών της.
Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος τουΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητά να είναι σε πλήρη σύνθεση οι Επιτροπές της ελληνικής Βουλής, όταν οι κ.κ. Ο. Κάρας και Λ. Χ. Νγκοκ επισκεφτούν το ελληνικό κοινοβούλιο, στις 8 και 9 ...
....Ιανουαρίου του νέου έτους
Το επιτελείο της Κουμουνδούρου γνωρίζει ότι η εικόνα που θα λάβουν οι «ελεγκτές» του ΕΚ κατά τη διάρκεια των επαφών τους θα παίξει ρόλο στη συνολικότερη προσπάθεια συγκράτησης των ασκούμενων πολιτικών μέσα από μια πίεση που θα προκύψει από την ίδια την «καρδιά» της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες. «Και, είναι διάχυτος ο φόβος ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ακούσουν όσα λιγότερα γίνεται οι συνεισηγητές του ΕΚ» τόνιζαν στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.
Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι από την 1η κιόλας του 2014, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να φέρει στο προσκήνιο την ιδιαίτερα κρίσιμη για τα ίδια τα εθνικά συμφέροντα επίσκεψη των εκπροσώπων του ΕΚ περνώντας μηνύματα για την ανθρωπιστική κρίση που συνεχίζει να εξελίσσεται με την πλειονότητα των πολιτών να κάνει «μαύρες χριστουγεννιάτικες γιορτές».
Η επιστολή Τσίπρα προς Μεϊμαράκη
«Προς
Τον Αξιότιμο
Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
κ. Ευάγγελο – Βασίλειο Μεϊμαράκη
Κύριε Πρόεδρε,
Στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2014 θα επισκεφτούν την Αθήνα οι συνεισηγητές της έκθεσης για το ρόλο της τρόικας και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων,Οτμαρ Κάρας και Λεμ Χοάνγκ Νγκοκ, μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 τα δύο μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θασυναντηθούν με το Προεδρείο της Βουλής, καθώς και με τους Προέδρους και Αντιπροέδρους των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του υπό συζήτηση θέματος και για τη διευκόλυνση της επιβεβλημένης ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους θεσμικά αρμόδιους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σας ζητώ η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί με τις προαναφερθείσες Επιτροπές σε πλήρη σύνθεση.
Με εκτίμηση
Αλέξης Τσίπρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου