Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΗ ΦΕΡΕΙ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ Απίστευτη δήλωση Α.Σαμαρά: “Είμαστε χώρα χωρίς ανεξαρτησία και κυριαρχία, αλλά ελπίζουμε...”

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου έκρυβε και μια παραδοχή. 
Αυτή που αντανακλά πραγματικά και ουσιαστικά την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αλλά ο κ. Σαμαράς επιχείρησε να κρύψει καλά πίσω από το στολισμένο δένδρο που είχε ως φόντο και τις φανφάρες περί ανάπτυξης και ευημερίας. 
Την ανεξαρτησία, την κυριαρχία της που έχει χάσει η χώρα μας με την υπογραφή των μνημονίων.
«Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι απλοί αριθμοί, είναι θεμέλιο της ανεξαρτησίας μας και της ελπίδας μας», είπε χωρίς ίχνος ντροπής ο πρωθυπουργός της χώρας που .....
....υποτίθεται πώς κυβερνά.
Παραδέχθηκε δηλαδή σε ένα πρωτοχρονιάτικό μήνυμα πώς η Ελλάδα δεν έχει την ανεξαρτησία της, είναι έρμαιο των πολιτικών των ξένων δανειστών και υποθηκευμένη στα ξένα και εγχώρια συμφέροντα με τα μνημόνια να αποτελούν τα δεσμά.
Κι ο ίδιος τι ρόλο άραγε επιτελεί έχοντας παραδώσει την κυριαρχία της χώρας; Επιβεβαιώνει ο κ. Σαμαράς πώς άλλοι ασκούν τις πολιτικές και ο ίδιος και οι συνοδοιπόροι στην πορεία της καταστροφής της χώρας, όπως οι Ε. Βενιζέλος και Γ. Στουρνάρας είναι εκτελεστικά όργανα.
Μετά από ο πρωθυπουργός μίλησε για ανάκαμψη και ελπίδα το 2014 γιατί «δεν ζητάμε πια δανεικά, καταφέραμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας μόνοι μας και πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα».
Το ότι ο λαός λιμοκτονεί, κοιμάται στα παγκάκια, παγώνει από το κρύο, δεν έχει να πάρει τα φάρμακα του και η ανεργία έχει φτάσει σε αστρονομικά ποσοστά προφανώς δεν του λένε τίποτα του κ. Σαμαρά.
Από τη χλιδή του Μεγάρου Μαξίμου βγήκε να κάνει διάγγελμα στους πολίτες μίας χώρας που ζούν μια νέα Κατοχή και δεν μπορούν να νοιώσουν το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γιατί η κυβέρνηση τους στέρησε κάθε ελπίδα για το μέλλον.
Και ποιο ήταν το επιστέγασμα του μηνύματος του πρωθυπουργού; Πώς περιμένουμε τον Αη Βασίλη να μας φέρει την ανάπτυξη και την ανάκαμψη.
Σε ένα 2014 που αναμένεται να είναι το χειρότερο όλων αυτών που πέρασαν με την εφαρμογή των μέτρων που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση και αυτών που θα πάρει τους πρώτους μήνες του έτους.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου