Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ...ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ...!!!

Οι Γερμανοί ετοιμάζονται να βάλουν διόδια στους Έλληνες και στους 
υπόλοιπους Ευρωπαίους που διέρχονται από τους αυτοκινητόδρομους (Autobahn), σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. 

Οι δρόμοι αυτοί αποτελούν τον «παράδεισο» για τους οδηγούς, αφού σε πάρα πολλά σημεία τους και ανάλογα με την κίνηση το όριο ταχύτητας είναι ελεύθερο.

Πολλοί πιστεύουν ωστόσο πώς πρόκειται για ένα "ρατσιστικό" μέτρο, ενώ σημειώνεται πως στη Γερμανία.....

... και σε άλλες χώρες του εξωτερικού στους Έλληνες επαγγελματίες οδηγούς δεν γίνεται αποδεκτή η πιστωτική κάρτα στα διόδια ή στα πρατήρια υγρών καυσίμων παρά μόνο τα μετρητά.

Η πρόταση που έπεσε από τους Σοσιαλδημοκράτες δεν θα αφορά στους Γερμανούς πολίτες, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν δωρεάν στα 3.750 χιλιόμετρα των Autobahn, αλλά σε όλους τους ξένους Ευρωπαίους, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες τουρίστες.

Το σχέδιο που προς το παρόν είναι στο στάδιο της επεξεργασίας, μιλά για ένα ειδικό "στικ", ανάλογο αυτού που αγοράζουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν τους αυτοκινητόδρομους της Αυστρίας, με αντίτιμο που θα ποικίλει ανάλογα με τις μέρες που θα κινείσαι στο γερμανικό οδικό δίκτυο.

Η δικαιολογία της επιβολής διοδίων έχει να κάνει με την αύξηση του κόστους συντήρησης των Autobahn που μέχρι τώρα καλύπτονταν από τη φορολογία που πληρώνουν οι Γερμανοί πολίτες, με τη γερμανική λέσχη αυτοκινήτων ADAC να αναφέρει πως το μέτρο δεν θα είναι αρκετό για να καλύψει το κόστος συντήρησης, αφήνοντας υπονοούμενα πως το μέτρο κρύβει κάτι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου