Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Πάλι με χρόνια και καιρούς. Πάλι δικά μας δεν θα ξαναγίνουν ποτέ...και όποια πέτρα και αν σηκώσεις ένας ..Μητσοτάκης θα κρύβεται.

 Ο Αστέρας ανήκε στην Εθνική τράπεζα, κλειδοκράτορα μέχρι πρόσφατα της
ελληνικής οικονομίας και με σημαντικότατες τοποθετήσεις όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και την Τουρκία μετά την εξαγορά μεριδίου της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική το 2006, εξαγορά την οποία το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ αναγόρευσε σε σκάνδαλο στο βρώμικο της πόλεμο κατά της κυβέρνησης Καραμανλή και της αυτοδιάθεσης της χώρας. 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Εθνική έκανε τοποθετήσεις στην Τουρκία. 

Για την ακρίβεια το 2000 και επί «εκσυγχρονιστικής» κυβέρνησης Σημίτη που προκάλεσε τεχνητή γήρανση της ελληνικής οικονομίας κατά πολλές δεκαετίες, η Εθνική έκανε τοποθέτηση στην Τουρκία μέσω της δημιουργίας fund με μοναδικό γνώμονα και στόχο την προσέλκυση και τη χρηματοδότηση επενδύσεων .........στην Τουρκία!

Για αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε η Bosphorous Capital Partners με έδρα το Jersey και με κεφάλαια της JP Morgan, της Εθνικής Τράπεζας και της Τουρκικής Garanti (δηλαδή της Dogusτου Φερίτ Σαχένκ που αγοράζει πλέον ελληνικές μαρίνες και το 15% του Αστέρα).

Ποιος ήταν τότε ο διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού κομματιού της Εθνικής (της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών); 

Ο..ΥΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ





Ο Φερίτ πήγε σχολείο στο αμερικανοκίνητο American School of Switzerland.
Ο Μητσοτακης στο αμερικανοκίνητο εκτροφείο ηγετών που λέγεται κολλέγιο Αθηνών και που γαλούχησε τα κωλόπαιδα Σαμαρά, Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμο και Βορίδη κ.α.

Ο Φερίτ σπούδασε στη Βοστώνη.

Ο..ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Στο Harvard.

O Φερίτ έκανε ένα πέρασμα και αυτός από τη σχολή διοίκησης του Harvard. Αργότερα ο Φερίτ θα εκλεγεί επικεφαλής του ΤουρκοΑμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου. 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ θα περάσει από την Chase Investment Bank για να τοποθετηθεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα: πρώτα στην Alpha και μετά στην Εθνική. 

Και μετά θα τοποθετηθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ο σημερινός ΦΥΤΕΥΤΟΣ υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, της πολιτικής οικογένειας που αν δεν υπήρχαν οι Παπανδρέου, Σημίτης και Σαμαράς θα διεκδικούσε τα πρωτεία της λαϊκής καχυποψίας.

Φυσικά, ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Ο Φερίτ ανέλαβε τα ινία της Dogus το 2001 μετά το θάνατο του πατέρα του.

Απλά για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται τι μικρός που είναι ο κόσμος για τους «Μεγάλους».

Και το πόσο μικραίνει η Ελλάδα καθημερινά.

Η άλλοτε κραταιή Εθνική σήμερα είναι μπαχτσίσι για τους προικοθήρες της Ελλάδας.

Και το όργιο συνεχίζει ακάθεκτο: Μετά την αθώα τουρκική πολιτισμική εισβολή τους στην ελληνική τηλεόραση, οι Τούρκοι παίρνουν τις μαρίνες. 

Οι Γερμανοί τη διοίκηση, τα ελληνικά μυαλά, τις καταθέσεις και τους τόκους των δανείων. 

Οι Αμερικάνοι και οι ισραηλινοί τα ενεργειακά οικόπεδα στην Κύπρο. 

Οι μεγαλοεργολάβοι παίρνουν τις εθνικές και επιβάλλουν διόδια που καταστρέφουν το εμπόριο και τις μετακινήσεις ανάμεσα στα διαμερίσματα της Ελλάδας.

Η Ελλάδα κατακερματίζεται, διαμελίζεται, τεμαχίζεται, απομονώνεται, απαξιώνεται και ο Έλληνας κάθεται έντρομος στο απειλούμενο σπίτι του έχοντας κορνιζάρει στο προσκεφάλι του την συντριβή του.

Η αριστερά απλώς κοιτά το μαγαζάκι της.....

Οι πατριώτες στην μαλάρια τους.

Πάλι με χρόνια και καιρούς. 

Πάλι δικά σας δεν θα ξαναγίνουν ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου