Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ο εισηγητή της ΝΔ Αθανάσιος Δαβάκης κατέθεσε αίτημα της ΝΔ, να κληθεί προς ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να εκφέρει άποψη για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας 24 δις των ενόπλων δυνάμεων. Τι δεν κατάλαβες πάλι ;;;;;

Καμμένος: Δεν συζητώ με το ΤΑΙΠΕΔ για την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων - ΒΙΝΤΕΟ

Την αντίθεση του στο αίτημα της ΝΔ, να κληθεί προς ακρόαση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εκφέρει άποψη για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

"Αυτό το οποίο θα γίνει με την κλήση του ΤΑΙΠΕΔ είναι ότι θα ικανοποιήσουμε εκείνους που θα ήθελαν πολύ η εκμετάλλευση της περιουσίας των 24 δισ. ευρώ να μην πάει προς όφελος του προσωπικού αλλά για την εξυπηρέτηση του χρέους. Σας λέω ότι είμαι....
.... απόλυτα αντίθετος και θεωρώ ότι αυτό που ζητάτε μόνο αυτους εξυπηρετεί", είπε ο κ. Καμμένος.

Απευθυνόμενος στον εισηγητή της ΝΔ Αθανάσιο Δαβάκη τον παρακάλεσε "να μην εμπλέκουμε το ΤΑΙΠΕΔ και να μην ανοίγουμε την όρεξη κάποιων που θα ήθελαν την περιουσία των ταμείων και των μετόχων να πηγαίνει σε ένα κουβά για τον εξυπηρέτηση του χρέους και των δανειστών".

"Επειδή ακούω τη λέξη ΤΑΙΠΕΔ. Μακριά από εμάς. Δεν πρόκειται να πωληθεί ούτε ένα χιλιοστό από την περιουσία των ενόπλων δυνάμεων. Ποτέ! Μιλάμε μόνο για ενοικίαση 50 ή 99 ετών και το ποσό θα πάει προς όφελος των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και όχι προς το χρέος. 

Ξεκάθαρα και δεσμευτικά" ανέφερε χαρακτηριστικά και είπε ότι το  "ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καμία σχέση με την περιουσία των ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην το εμπλέξουμε σε αυτό".

Επίσης, ο κ. Καμμένος αποκάλυψε ότι υπάρχει πρόταση αξιοποίησης του νησιού Φλέβες στον Σαρωνικό από το οποίο το ετήσιο όφελος για τις Ένοπλες Δυνάμεις φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ,

"Μόνο από τις Φλέβες το ενοίκιο που προκύπτει από την πρόταση για κατασκευή τουριστικής μονάδας επτά αστέρων είναι 100 εκατ. ευρώ προς όφελος του Πολεμικού Ναυτικού", τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνοντας ότι τα χρήματα θα διατεθούν για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, την κατασκευή οικιών κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου