Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ο Ερντογάν σε δύο μέρες άλλαξε το σκηνικό σε βάρος της Ελλάδας.

2016-07-07_103519
Οι Ισραηλινοί εμφανίζονται ως οι «ενορχηστρωτές» μιας νέας συμμαχίας που πετά τους Έλληνες απ’ έξω, βάζοντας στο παιχνίδι τους Ρώσους και Τούρκους.
Ήταν θέμα χρόνου να διαπιστωθεί η ανεπάρκεια της κυβέρνησης, που επί 18 μήνες συμμετείχε σε τουριστικού ενδιαφέροντος συσκέψεις (διμερείς, τριμερείς, πολυμερείς…) με τους ηγέτες των γειτονικών χωρών, χωρίς κανένα -απολύτως κανένα- όφελος, έστω και ήσσονος σημασίας για την Ελλάδα.
Απεναντίας, επετράπη να βυσσοδομούν εναντίον μας Αλβανοί και Σλάβοι των Σκοπίων, οι Τούρκοι να παραβιάζουν την εθνική μας κυριαρχία όποτε θέλουν και όπως θέλουν  και όσα πομπωδώς μας εξήγγειλαν ότι θα συμβούν με την «συμμαχία» Ισραηλινών και Αιγυπτίων, απεδείχθησαν σαπουνόφουσκες.
Γονυπετώντας ο Ερντογάν, μέσα σε δύο μέρες άλλαξε το σκηνικό σε βάρος μας, υποχρεώνοντάς μας να ....
...απολέσουμε και τα λίγα που υποστηρίζαμε πως επιτύχαμε, και ως προς το φυσικό αέριο και τους πολυδιαφημισμένους αγωγούς που θα καθιστούσαν την Ελλάδα «ενεργειακό κόμβο» και άλλα πολλά που μάς συνηθίζει η πρώτη φορά Αριστερά, η οποία υιοθέτησε πλήρως όσα προηγουμένως κατήγγειλε.
Οι αναγνώστες της Voria.gr, έχουν προϊδεαστεί από καιρό, στα όσα συμβαίνουν, επειδή είχαν αναλυθεί ως αναμενόμενα. Και η ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKA, απηχούσα απόψεις της Μοσάντ και του Υπουργείου άμυνας του Ισραήλ, ξεγυμνώνει τις δήθεν επιτυχίες του Ν. Κοτζιά και της κυβέρνησης και επιβεβαιώνει την στήλη.
Σε άρθρο της, που μετέφερε το Tribune, αναφέρεται στην πλήρη ομαλοποίηση και αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας ύστερα από έξι χρόνια εχθρότητας, προβλέπει επανεκκίνηση της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ σε θέματα ασφάλειας και ανταλλαγής πληροφοριών, πράγμα που συνεπάγεται κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και επενδύσεις στην ενέργεια και στην άμυνα, και παραθέτει τα οκτώ σημεία που ωφελούν τα ισραηλινά συμφέροντα, και ζημιώνουν τα ελληνικά, απομονώνοντας την χώρα μας, και μετατρέποντας τους δήθεν φίλους μας σε αντιπάλους.
Το DEBKA αποκαλύπτει ότι η επόμενη διμερής συμφωνία που αναμένεται να ολοκληρωθεί, είναι μια συμφωνία συμφιλίωσης ανάμεσα στην Τουρκία και την Αίγυπτο, με τους Προέδρους Ταγίπ Ερντογάν και Φάταχ Αλ Σίσι να θάβουν το τσεκούρι του πολέμου. Όπως η Τουρκία υποσχέθηκε να μην αφήσει την παλαιστινιακή Χαμάς να δρα ενάντια στο Ισραήλ από το έδαφός της, κατά τον ίδιο τρόπο, δεν θα επιτρέψει στη μητρική οργάνωση της Χαμάς, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, να δρα από την Τουρκία. (Δεν σταμάτησα να γράφω, να κλείσουν γρήγορα κάποιες συμφωνίες με την Αίγυπτο, πριν αλλάξουν τα δεδομένα. Ασχολήθηκαν οι κυβερνώντες με τουρισμό, και ιδού τα αποτελέσματα).
Η Αίγυπτος και η Τουρκία θα έχουν και συνεργασία σε θέματα πληροφοριών (οι διμερείς μηχανισμοί ανταλλαγής πληροφοριών που θα εγκαθιδρυθούν μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ και Τουρκίας – Αιγύπτου θα επικεντρωθούν και προς το Ιράν). Στη νέα συμμαχία εντάσσεται και η Ιορδανία. Ο βασιλιάς Αμπντάλα ήδη στρέφεται ενάντια στη Μουσουλμανική Αδελφότητα στην επικράτειά του, μέρος της οποίας είναι και η Χαμάς.
Συνεχίζει το DEBKA: Τουρκία και Ισραήλ ξεκινούν συνομιλίες για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς του ισραηλινού φυσικού αερίου, από την ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος θα μεταφέρει το ισραηλινό αέριο -μέσω Τουρκίας- προς πώληση στην Ευρώπη.
Στην κατασκευή του αγωγού εμπλέκεται και η Ρωσία (αυτός ο σχεδιασμός δεν αρέσει στις ΗΠΑ, αλλά οι αρέσει στις αμερικανοϊσραηλινές εταιρίες που ανέλαβαν το έργο). Τα ανωτέρω προϋποθέτουν «λύση» του Κυπριακού κατά τα συμφέροντα των ισχυρών.
Στο τραπέζι των συζητήσεων είναι και η στρατιωτική και σε επίπεδο υπηρεσιών πληροφοριών συνεργασία Τούρκων, Ρώσων και Ισραηλινών για να ασφαλίσουν τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου του Ισραήλ και αυτός είναι κι ο λόγος που ο Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη από τον Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στις 24 Νοεμβρίου 2015. Πρόκειται δηλαδή για μια συνεργασία Ισραήλ, Τουρκίας και Ρωσίας για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.
Από όλους αυτούς τους σχεδιασμούς απουσιάζουν η Ελλάδα, η Κύπρος και φυσικά οι ΗΠΑ. Οι Ισραηλινοί εμφανίζονται ως οι «ενορχηστρωτές» μιας νέας συμμαχίας που πετά τους Έλληνες απ’ έξω αλλά και τους Αμερικανούς, βάζουν στο παιχνίδι της ενέργειας τους Ρώσους και τους Τούρκους, και προσπαθούν να τα βρουν η Αίγυπτος με την Τουρκία (και πιστεύω πως δεν θα δυσκολευθούν, μετά και την συνεργασία Ισραήλ – Σαουδικής Αραβίας, η οποία χρηματοδοτεί την Αίγυπτο).
Αν υπήρχε αναγνώστης της Voria.gr που θεωρούσε υπερβολική την κριτική που ασκώ στον πολιτικά απαράδεκτο Έλληνα ΥΠΕΞ και στην άγνοια της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ελπίζω πως τώρα θα με δικαιώσει.
Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου