Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

CAPITAL CONTROLS. ΜΗΠΩΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΕΝΩ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ;;;

Η αριστερή κυβέρνηση εισάγει νομοσχέδιο με βάση το οποίο δεν θα δεσμεύονται από τα capital controls, εκείνοι που θα καταθέτουν χρήματα στις τράπεζες από εδώ και πέρα. 

Αντίθετα θα συνεχίσουν να υπάγονται στα capital controls εκείνοι που έχουν από παλιά τα χρήματά τους μέσα.

Τελικά στην Ελλάδα χάνουν πάντα εκείνοι που
πιστεύουν και εμπιστεύονται το κράτος, ενώ κερδίζουν πάντα εκείνοι που δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στο κράτος και το αντιμετωπίζουν σαν ...
.....αντικείμενο προς εκμετάλλευση.

Ακόμα κι έτσι, δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποιος που θα βάλει τα χρήματά του στις ελληνικές τράπεζες, όταν επικρέμαται ο κίνδυνος κατάσχεσης των χρημάτων του. 

Να δείτε που στο τέλος, η κυβέρνηση θα απαλλάξει όλους αυτούς ακόμα και από τον κίνδυνο κατάσχεσης, ενώ τον κίνδυνο αυτόν θα εξακολουθούν να τον υφίστανται οι παλιοί ευσυνείδητοι καταθέτες.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. 

Όταν τελικά αρθούν τα capital controls για τους νέους καταθέτες, αυτό ενδέχεται να οδηγήσει αυτόματα σε ξέπλυμα όλου αυτού του χρήματος, που είναι εκτός τραπεζικού συστήματος, αφού ο καταθέτης θα μπορεί να καταθέτει το πρωϊ τα εκατομμύριά του στην τράπεζα και το μεσημέρι να τα στέλνει νόμιμα στο εξωτερικό μέσω τραπέζης.

Πιστεύει άραγε κανείς αφελής ότι θα επιστρέψει όλο αυτό το χρήμα που είναι έξω, πίσω στις τράπεζες και θα μείνει εκεί; Για ποιο λόγο να το κάνει κάποιος αυτό; Ποιο θα είναι το κέρδος του;

Ποιος άραγε θα ξαναεμπιστευτεί το κράτος από εδώ και πέρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου