Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Κατευθείαν στα βαθειά οι Αρχηγοί και η τεράστια ευθύνη Κωσταράκου


KOSTARAKOSMONOS1-630x407

Δεν υπάρχει περίοδος προσαρμογής για τους νέους Αρχηγούς. Τόσο απλά αλλά και δύσκολα είναι τα πράγματα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις “βράζουν” και το προσωπικό αναζητά με αγωνία ηγέτες που θα του δώσουν έστω και ψήγμα ελπίδας. Όχι δεν περιμένουν από κανένα Αρχηγό να τους δώσει χρήματα. Δεν είναι αφελείς οι στρατιωτικοί. Αναμένουν όμως σθεναρή αντίσταση σε όσα έρχονται, έκφραση άποψης και κυρίως διευκόλυνση της ζωής των στρατιωτικών όπου αυτό είναι εφικτό.

Τα πρώτα δείγματα των προθέσεων των νέων Αρχηγών θα δοθούν σύντομα, με τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις.

Το πιο δύσκολο έργο το έχει …ο παλιός. Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος μπορεί να αισθάνεται διακιωμένος για την παραμονή του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, αλλά προφανώς θα έχει καταλάβει ότι τα δύσκολα έρχονται και μάλιστα πολύ σύντομα. Αύριο στο κέντρο της  Αθήνας γίνεται η μεγάλη -όπως όλα δείχνουν- συγκέντρωση των εν ενεργεία και απόστρατων στρατιωτικών. 

Τα όσα λέγονται και γράφονται περί “κατασταλτικών μέτρων”  δεν μπορούν βέβαια να βοηθήσουν στην εκτόνωση της έντασης που υπάρχει στο στράτευμα. Όχι αδικαιολόγητα και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Οι κρίσεις τελείωσαν και ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν πρέπει να επιβάλει μόνο την πειθαρχία στο στράτευμα αλλά να φέρει και την ηρεμία. Και το δεύτερο είναι ασφαλώς πολύ δυσκολότερο απ΄ ότι το πρώτο. Η ευθύνη που έχει αναλάβει είναι πολύ μεγάλη.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου