Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Δεν ακυρώνεται η συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο


bb
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε τέθηκε ζήτημα ακύρωσης της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο.
Ουδέποτε τέθηκε εν αμφιβόλω η συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ από πλευράς της επίσημης κυβέρνησης της Αιγύπτου, ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Σε δηλώσεις του για το συγκεκριμένο θέμα, ο Ιω. Κασουλίδης δήλωσε ότι «ουδέποτε εκφράστηκε από πλευράς της επίσημης αιγυπτιακής Κυβέρνησης
οποιοδήποτε θέμα που να θέτει εν αμφιβόλω μια συμφωνία που έγινε από δύο κράτη μέλη της Συνθήκης για
το Δίκαιο της Θάλασσας, μια συμφωνία που συνομολογήθηκε και κατατέθηκε στον ΟΗΕ». 
Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η Αίγυπτος είναι μια φίλη χώρα και πως το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από μια είδηση του αιγυπτιακού πρακτορείου ειδήσεων ΜΕΝΑ, αναφέρεται σε μια εσωτερική συζήτηση πολιτικών στην Άνω Βουλή της Αιγύπτου.
«Είναι γνωστή η θέση του συγκεκριμένου βουλευτή» ανέφερε ο Κύπριος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας πως δεν θα επιθυμούσε να παρέμβει στις εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις της Αιγύπτου. 
Σε ερώτηση αν υπάρχει δυνατότητα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ένα κράτος να ακυρώσει μια τέτοια διεθνή συμφωνία, απάντησε αρνητικά. 
Τέλος, ο Ιω. Κασουλίδης απάντησε αρνητικά στο κατά πόσο το θέμα αυτό θα επηρεάσει τις έρευνες που διεξάγονται στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου