Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

H νέα καραμέλα της τρόικα: Αφήστε τις δόσεις και πιάστε τις κατασχέσεις!



Όσοι φώναζαν εδώ και καιρό ότι έρχονται κατασχέσεις επειδή πολύ απλά σου έχεις δώσει τα πάντα και δεν μπορείς να πληρώσεις (που να τα βρουν οι 1,5 εκατ. άνεργοι και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι;), μάλλον δικαιώνονται, που μακάρι να μην γινόταν ποτέ.
Η τρόικα εκφράζει πλέον, ανοιχτά την απαίτησή της να ξεκινήσουν κατασχέσεις για όσους χρωστούν στο κράτος. Δεν δέχεται να αυξηθούν οι δόσεις για να μπορέσει ο κόσμος να πληρώσει με πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις, επιμένοντας ότι οι δόσεις μπορούν να είναι μόνο 12, αν και δεν αποκλείεται να τις αυξήσουν έως τις 24. 

Ακριβώς το ίδιο θέμα είχε γίνει και τον Ιανουάριο του 2012, όταν η κυβέρνηση ήθελε αύξηση του αριθμού των δόσεων στις 60 και η τρόικα έβαλε «φρένο» στις 24. Αποτέλεσμα; Εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων χρεών κατά 13 δις σε ένα χρόνο και πλέον μιλάμε για 55 – 56 δις.

Η νέα ρύθμιση για την πληρωμή του ΦΠΑ περιλαμβάνει και αυτή κατασχέσεις αν δεν γίνουν όλα εμπρόθεσμα.

Και όταν μιλάμε για κατασχέσεις εννοούμε ότι θα βάλουν χέρι σε μισθούς, συντάξεις και ό,τι άλλο μπορεί να πάρει το κράτος .

Ποιοί μπορεί να τύχουν ευνοϊκότερων ρυθμίσεων; Οι επιχειρήσεις που επιβαρύνονται και με ασφαλιστικές εισφορές είναι σε πιο δύσκολη θέση και έτσι μπορούν να τύχουν πιο ευνοϊκής ρύθμισης, με τον αριθμό των δόσεων εκεί να αγγίξει και τις 60.

Αλήθεια, οι δανειστές που κόπτονται για την πολιτική σταθερότητα, δεν γνωρίζουν ότι ξεκινώντας τις κατασχέσεις σε έναν ρημαγμένο λαό θα προκληθεί αναστάτωση; Στην Ισπανία οι κατασχέσεις κατοικιών άλλαξαν ολόκληρο νόμο επειδή ξεκίνησαν αυτοκτονίες. Στην Ελλάδα ήδη μετράμε 3.000.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου