Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

H Κυπρος απειλεί με εξοδο απο το ευρώ


Εκεί δεν βγήκε κανείς καραγκιόζης μνημονιακός  να δηλωσει πως έξω από το ευρώ θα γίνουν Αφρική
Κρίσιμη συνάντηση Αναστασιάδη – Τρόικας – Ποιες οι κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης
Κρίσιμη συνάντηση Αναστασιάδη – Τρόικας – Ποιες οι κόκκινες γραμμές της Κυβέρνησης
-Προηγήθηκε υπουργικό συμβούλιο και συνάντηση με τεχνοκράτες
-Απαντήσεις για όλα τα ζητήματα που εγείρει η Τρόικα έχει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
-Τρία κλιμάκια της Τρόικας σε Προεδρικό, Κεντρική τράπεζα και Υπουργείο Οικονομικών
Την πιο σκληρή μάχη, από την ανάληψη της προεδρίας αναμένεται να δώσει σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης, καθώς στις 12 έχει ξεκινήσει τις σκληρές διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους του κλιμάκιου της Τρόικας
Ο Πρόεδρος, θα επαναλάβει και σήμερα στη συνάντηση που θα έχει ο ίδιος με το κλιμάκιο της Τρόικας ότι το κούρεμα καταθέσεων είναι εκτός συζήτησης. Μάλιστα, το συγκεκριμένο θέμα είναι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση, που θεώρει ότι βρίσκεται στο τραπέζι ως μοχλός άσκηση πίεσης.
Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης καθώς και ο Αβέρωφ Νεόφυτου απορρίπτουν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να μην διστάζει χθες, σε συνάντηση του με τις συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ,ΣΕΚ και ΠΕΟ πως είναι έτοιμος να οδηγήσει την Κύπρο εκτός ευρωζώνης εάν οι εταίροι επιμένουν στις απαιτήσεις τους.
Πάντως, ο πρόεδρος Αναστασιάδης και στελέχη της Κυβέρνησης αναμένεται να έχουν επαφές τις επόμενες μέρες με πιθανούς συμμάχους της Κύπρου εντός και εκτός της Ευρωζώνης, ιδιαίτερης σημασίας είναι και το ταξίδι του Προέδρου στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ θεωρείται βέβαιο, ότι τα θέματα οικονομίας θα είναι σε περίοπτη θέση στην ατζέντα των συζητήσεων.
Ήδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Νίκο Αναστασιάδη στην οποία συμμετείχαν οι Τάκης Κληρίδης, Χρίστος Μαυρέλης και Φρίξος Σαββίδης επί των ξένων επενδύσεων. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Δ/ντης του ΥΠΟΙΚ Χρίστος Πατσαλίδης. Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου