Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Αλ. Τσίπρας: «Η ανάπτυξη δεν περνά μέσα από Μνημόνια, ούτε ΕΟΖ»


Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με την αντιαναπτυξιακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ειδικά μέσα από τις συνταγές των μνημονίων που έχουν επιβάλλει οι ξένοι δανειστές.

«Η ανάπτυξη δεν περνάει μέσα από μνημόνια, ούτε ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες), ούτε καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, παρουσιάζοντας από την Αλεξανδρούπολη...το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο και τις θέσεις του κόμματος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα θέμα της επένδυσης των χρυσωρυχείων, τονίζοντας ότι λειτουργεί για χάρη της διαπλοκής. Παράλληλα σημείωσε ότι η «Ελλάδα δεν είναι μπανανία» και ότι οι κάτοικοι έχουν δικαίωμα στην ζωή και στην οικολογική διατήρηση του τόπου τους.

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στο ποσοστό ΦΠΑ 23% που έχει επιβληθεί στην εστίαση το οποίο χαρακτήρισε ως «εξωφρενικό», και έκανε λόγο για την ανάγκη ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς επίσης και ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην δημιουργία ανταγωνιστικών και εξαγωγικών προϊόντων σε συνδυασμό με άλλους βασικούς πυλώνες που θα πρέπει να ενισχυθούν. 

Όπως για παράδειγμα η στήριξη της βιομηχανίας Ζάχαρης και οι τευτλοκαλλιέργειες, η δημιουργία ιχθυοκαλλιεργειών, η ενίσχυση της μελισσοκομίας, του καπνού κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου