Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Σπρώχνουν σε έκρηξη


  •  Αδίστακτη η «τρόικα» απαγόρευσε τις πολλές δόσεις για χρέη σε ΙΚΑ και εφορία
  • Επιμένουν να εισπράττει η ΔΕΗ το χαράτσι αν δεν βρεθεί άλλος σίγουρος τρόπος που θα διασφαλίζει το 1,9 δισ. ευρώ
  • Έχουν παντού ρουφιάνους οι «τροϊκανοί»
Με το μάτι στραμμένο μόνο στους αριθμούς και ας καούν ζωές και επιχειρήσεις η «τρόικα» σπρώχνει σε κοινωνική έκρηξη, με την αδίστακτη απόρριψη κάθε μέτρου, που δεν έχει ούτε ένα ευρώ δημοσιονομικό κόστος, αντίθετα θα φέρει έσοδα και ταυτόχρονα θα δώσει βαθιές αναπνοές στην αγορά και κατ’ επέκταση σε κάθε σπίτι.
Οι ελπίδες που είχαν επενδυθεί στις προθέσεις της κυβέρνησης να βάλει στο τραπέζι της συζητησης με την τροικα, ρυθμίσεις για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία και στο ΙΚΑ, και είχαν δημιουργήσει ένα πολύ καλό κλίμα και την αίσθηση ότι κάτι μπορεί να γίνει, όχι μόνο αποδείχθηκαν όνειρο απατηλό και άνθρακας ο θησαυρός, αλλά ήρθε για άλλη μια φορα η επιβεβαίωση ότι η «τρόικα» κυβερνά και η κυβέρνηση απλώς εκτελεί… Και υπάρχουν οι αδιάψευστες αποδείξεις που το επιβεβαιώνουν. 
Οι κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς γνωρίζουν τα πάντα, ακόμη και τα πιο ασήμαντα που συμβαίνουν σε κάθε χώρο του κρατικού μηχανισμού, τι συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην ΕΡΤ, το ΚΕΛΠΝΟ, τι χαρτιά δεν τους έδωσε ο Μανιτάκης και τι τους έκρυψε και όταν έρχονται είναι απόλυτα ενημερωμένοι… Φροντίζει προς τούτο ολόκληρη ομάδα πουλημένων δημοσιογράφων που κάθε στιγμή ενημερώνουν τον κ. Τράα που είναι εγκατεστημένος στον 8ο όροφο της Τράπεζας της Ελλάδας. Μένουν έκπληκτοι οι υπουργοί όταν στις συναντήσεις τους με την «τρόικα» τους παρουσιάζουν καταστάσεις με απόρρητα στοιχεία.
Και η μεν «τρόικα» καλά κάνει, το θέμα είναι τι κάνει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που συγκυβερνούν. Τι περιθώρια πλέον έχουν, όταν χωρίς το οκέι της «τρόικας» φυλλο δεν κουνιεται, τίποτε το ουσιαστικό δεν μπορούν να κάνουν, ακόμη και όταν έχουν την σύμφωνη γνώμη της Βουλής. Μπλόκαρε τη ρύθμιση για τις οφειλές στο ΙΚΑ που είχαν αποφασίσει ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος για πάγωμα μέχρι το 2018 των χρεών με τη δέσμευση της καταβολής των τρεχουσών εισφορών, που όταν την περασμένη Κυριακή εκεινοι που διάβασαν στο «ΠΑΡΟΝ» το σχετικό ρεπορτάζ μέχρι που δεν πέταξαν από την ανακούφιση που αισθάνθηκαν οι αναγνώστες του, οι οποίοι τώρα, με το όχι της «τρόικας» επέστρεψαν στην κατάθλιψη. 
Το μονο δέχθηκαν το θέμα να παραμείνει στο τραπέζι, όπως μας είπε παράγοντας του υπουργείου Εργασίας και φθάσαμε στο σημείο αυτό να το θεωρούμε θετική εξέλιξη… Η δικαιολογία τους ήταν ότι και μόνο με τη διαρροή περί ευνοϊκής ρύθμισης κατέρρευσαν τα έσοδα του ΙΚΑ τον Φεβρουάριο. Το κάνουν όπως εκείνοι που κοιτούν τα δάχτυλο και όχι τον ήλιο, δεν θελουν να καταλάβουν οτι ρυθμίζονται τις οφειλές σε πολλες δοσεις, περισσότερα λεφτα θα εισπράξει το Δημοσιο. 
Μπλόκαραν και τη ρύθμιση των χρεών προς την εφορία. Και όχι μόνο την μπλόκαραν αλλά έκαναν ακόμη πιο δυσμενή την καταβολή του τρέχοντος ΦΠΑ! Θα καταβάλλεται μετά 10 μέρες από τη δήλωσή του, αποδεικνύοντας ότι οι ανθρωποι είναι άσχετοι και επικίνδυνοι. Ρίχνουν λάδι στη φωτιά, σπρώχνουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους, είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτοκτονιών, στις οποίες κάποιοι αδύναμοι ψυχολογικά επαγγελματίες θα καταφύγουν στο απενενοημενο διαβημα μπρος στον διασυρμό των χειροπέδων και της φυλακής, που διαφημίζει ο γενικός γραμματέας κ. Θεοχάρης.
Πού θα βρει λεφτά να πληρώσει τον ΦΠΑ, κύριοι Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, όταν, στο μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, η επιχείρηση το εισπράττει έπειτα από 8 και 12 μήνες, το δε Δημόσιο πληρώνει ύστερα από… χρόνια και καιρούς; Πιάτσα στη Συγγρού θα πάει να κάνει ο επιχειρηματίας; Θέλετε λύση; Υπάρχει και εύκολα υλοποιήσιμη. Θεσπίστε με νόμο να πληρώνει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ ο αποδέκτης του τιμολογίου, ο οποίος και είναι ο υπόχρεος της καταβολής του ΦΠΑ, για το αγαθό που αγοράζει. Ιδού η Ρόδος κύριοι κυβερνώντες.

Θηλιά για νέα μέτρα 
Τα άσχημα όμως νέα δεν σταματούν μόνο στις παραπάνω ρυθμίσεις. Εντελώς μαύρες είναι οι ειδήσεις για ακόμη πρόσθετα μέτρα που ζητούν οι… φίλοι μας οι «τροϊκανοί». Υπολογίζουν ότι το 2013 θα κλείσει με έλλειμμα 4,5 δισ. ευρώ και επομένως από τώρα θα πρέπει να προβλεφθεί το πώς θα καλυφθεί αυτή η… εκτροπή.
Το μεγάλο αγκάθι 
Συγκεκριμένα αυτό που απατούν από τώρα να γνωρίζουν είναι το τι θα γίνει στην περίπτωση που καταργηθεί τον Μάιο, όπως έχει ανακοίνωση η κυβέρνηση, η είσπραξη του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, με δεδομένο μάλιστα ότι ήδη η διοίκηση της ΔΕΗ έχει με έγγραφό της ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να εισπράττει το εν λογω χαράτσι μέσω του λογαριασμού ρεύματος, γιατί δημιουργούνται τεράστια προβλήματα με τους καταναλωτές πολλοί από τους οποίους είτε αρνούνται να το πληρώσουν, είτε δεν έχουν λεφτά, με αποτέλεσμα οι απλήρωτοι λογαριασμοί να έχουν αυξηθεί πολύ πάνω από ένα δισ. ευρώ.
Το ποσόν που εισπράττεται από το χαράτσι είναι 1,9 δισ. ευρώ και ειναι, όπως λένε και οι «τροϊκανοί», ο ασφαλέστερος εισπράξιμος φόρος! Και… συνιστούν-απαιτούν ο άλλος τρόπος που θα επιλέξει η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίζει ότι το 1,9 δισ. ευρώ θα εισπράττεται, αλλιώς θα πρέπει να μπουν νέα μέτρα.
Από εκεί και πέρα η «τρόικα» στον έλεγχο που κάνει από την περασμένη Δευτέρα, έχει βρει πολλές τρύπες – υστερήσεις στα έσοδα που έπρεπε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του επικαιροποιημένου Μνημονίου να είχαν εισπραχθεί. Υπάρχει δηλαδή μείον στο Ταμείο. Μέχρις στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι νέα μέτρα απαιτεί να ληφθούν. Εν αναμονή λοιπόν του λογαριασμού που θα μας κόψουν…
Τα έχουν με τον Μανιτάκη 
Από την… εξέταση που περνούν οι τροϊκανοί τον κάθε υπουργό, αν υλοποίησε τις υποχρεώσεις που έχει για τον τομέα του από το Μνημόνιο, σχεδόν οι περισσότεροι έμειναν μετεξεταστέοι… Μεγάλο το… έλλειμμα που διαπίστωσαν.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη, που ειναι αρμόδιος για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Η δέσμευση που είχε ήταν να γίνει η αξιολόγηση όλων που εργάζονται στον στενότερο και τον ευρύτερο τομέα του Δημοσίου. Φαίνεται ότι ο κ. Μανιτάκης επιχείρησε να ξεφύγει και προχώρησε μόνο στη αξιολόγηση του προσωπικού που εργάζεται στα υπουργεία και ανέρχεται γύρω στις 50.000 και όχι στο σύνολο των απασχολουμένων στο Δημόσιο που φθανουν τις 500.000. Αυτή τη… λαθροχειρία του υπουργού οι «τροϊκανοί» τη… συνέλαβαν και τώρα ζητάνε συγκεκριμένο πλάνο απολύσεων ή μείωσης του προσωπικού που θα ισχύσει το 2014.
Όπως τόνιζαν στελέχη του υπουργείου στο «Π» οι «τροϊκανοί» έλεγαν ότι δεν έχουμε σαφείς, ξεκάθαρες θέσεις, το τι θέλουμε.
πηγή
bordersgr.blogspot.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου