Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Νέο κύμα συλλήψεων στην υπόθεση της Proton Bank.


Νέα αιφνιδιαστική και συντονισμένη επιχείρηση σύλληψης 5 ατόμων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με εντολή της 2ης ειδικής ανακρίτριας Ιωάννας Χατζάκη που χειρίζεται το τραπεζικό σκάνδαλο της Proton Bank με βασικό κατηγορούμενο τον προσωρινά κρατούμενο επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Μεταξύ των προσώπων που συνελήφθησαν...και για τα οποία κρίθηκε ότι είναι ύποπτα φυγής, είναι και ο γνωστός επιχειρηματίας Αντώνης Ρογκόπουλος, ο οποίος κατέχει μετοχές του γηπέδου Καραϊσκάκη, ως εκπρόσωπος του 50% που είχε εξαγοράσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Ο Ρογκόπουλος, εξ αυτού του λόγου μετείχε μια περίοδο και στο ΔΣ του Ολυμπιακού. 

Ήδη πάντως το 50% του γηπέδου - της πλευράς Λαυρεντιάδη- έχει δεσμευθεί μετά από εισήγηση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση.

Οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν βάσει ενταλμάτων που εξέδωσε η ανακρίτρια είναι οι:

-Βασίλης Καραμούζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Alapis, συμφερόντων Λαυεντιάδη.

Ιωάννα Τόρη, σύζυγος του κ. Καραμούζη. Φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκατ. ευρώ από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρίας, η οποία σύμφωνα με την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε για αυτό το λόγο.

Γιώργος Γιωργάρας και Ηλίας Μακρής. Εμφανίζονται ως συνεργάτες του επιχειρηματία και έλαβαν επίσης δάνεια ως εκπρόσωποι εταιριών.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στην ανακρίτρια και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Η ανακρίτρια κ. Χατζάκη οδηγήθηκε –όπως εκτιμάται- σε αυτή την απόφαση μετά την διαπίστωση ότι ο γιος του εκ των κατηγορουμένων και ήδη καταζητούμενου, Πέτρου Κυριακίδη, δεν έδωσε… σημεία ζωής μετά την κλήση του σε απολογία.

Έτσι, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Γιώργου Κυριακίδη

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε και σε βάρος του Περικλή Λίβα, συζύγου της νομικής συμβούλου του επιχειρηματία Ελένης Σκούρα, η οποία ήδη καταζητείται.



http://24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου