Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ελλάδα και Κύπρος στο ίδιο μονοπάτι…

Όσο περνούν οι μέρες η Κύπρος ακολουθεί καθ’ υπόδειξην τα ελλαδικά βήματα που θα την οδηγήσουν στην απόλυτη ύφεση. 

Η επιλογή της Τρόικα επιφέρει μείωση μισθών, αύξηση ΦΠΑ, φόρους σε ακίνητα, απολύσεις και όλα τα «καλά» που «απολαμβάνουμε» εμείς στην Ελλάδα.

Κατά συνέπεια....
η Κύπρος θα μεταβληθεί από υπόδειγμα ελεύθερης οικονομίας σε σοβιετικού τύπου προτεκτοράτο με υπέρογκους φόρους. Να θυμίσουμε ότι ο εταιρικός φόρος εκεί ήταν 10%.

Δεδομένου ότι η μεγαλόνησος δεν παρήγαγε τίποτα, τα κέρδη της προέρχονταν κυρίως από τον συγκεκριμένο φόρο και τον τουρισμό. 

Τώρα; Καλωσορίσατε στις κομμουνιστικές πρακτικές των Δυτικών! Το κυπριακό μνημόνιο μιλά επίσης για ταμείο διαχείρισης εσόδων από τους υδρογονάνθρακες.

Η μόνη διαφορά με την Ελλάδα είναι ότι στην Κύπρο τα μέτρα συγκεντρωτισμού του πλούτου κράτους και πολιτών εφαρμόζονται με ταχύτερους ρυθμούς, αφού στην Δύση βιάζονται να δημεύσουν μετά τις καταθέσεις και τα κοιτάσματα. Ο Αναστασιάδης για να επιταχύνει την πτώχευση των Κυπρίων σκέφτεται να επιτρέψει την λειτουργία καζίνο, έτσι ώστε να «φύγουν» εκεί και τα τελευταία έσοδα.

Στην Ελλάδα επιχειρείται να παραταθεί το ληστρικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και το 2013, καθόσον είναι απαίτηση των δανειστών. Η κυβέρνηση, μη έχοντας, εναλλακτικό πλάνο (όπως και γενικά οι πολιτικές παρατάξεις στην Ελλάδα) δεν επιθυμεί να υπάρξει εμπλοκή με την Τρόικα και είναι έτοιμη να πει ναι σε όλα, την στιγμή που η ύφεση και η ανεργία έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Οι διακηρύξεις περί ανάπτυξης έχουν περάσει στις καλένδες.

Χέρι-χέρι λοιπόν Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται στον δρόμο που χαράσσει η παγκόσμια διαπλοκή. Οι ελλαδίτες και οι ελληνοκύπριοι πολιτικοί περιμένουν κλασσικά από την γεωπολιτικά ανύπαρκτη Ευρώπη να δώσει την λύση στο πρόβλημα που τεχνηέντως δημιουργήθηκε. 

Ποια Ευρώπη; Το υποκατάστημα της Ουάσινγκτον που σήκωσε τον τελευταίο καιρό κεφάλι και η Γερμανία; Η μερικοί νομίζουν ότι η πολυδιαφημιζόμενη πολιτική ένωση θα περατωθεί στα πλαίσια ισότιμης συμμετοχής και διατήρησης της εθνικής υπόστασης; Κατά τ’ άλλα οι πολιτικοί μας είναι ρεαλιστές και όχι ιδεαλιστές που πιστεύουν στην «ιδανική πολιτεία» της Ευρώπης, αγνοώντας την ύπαρξη αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων στα σπλάχνα της.

Η μόνη ελπίδα του Ελληνισμού αυτή την στιγμή είναι ο κυπριακός λαός, ο οποίος εν αντιθέσει με τον ελλαδικό, διατηρεί ακόμα την ελληνικότητα στον τρόπο σκέψης άρα είναι περισσότερο ψυλλιασμένος για την πλεκτάνη που ξετυλίγεται εις βάρος του μέλλοντος του. Αυτό φαίνεται ακόμα και από την αντίδραση των νέων ανθρώπων στην Κύπρο που ενωμένοι υψώνουν φωνή αντίστασης. 

Μακάρι η Κύπρος να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα αφύπνισης…

ΠΥΓΜΗ.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου