Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Independent: Ραγδαία άνοδος του Εθνικισμού στην Κύπρο.

Independent: Ραγδαία άνοδος του Εθνικισμού στην Κύπρο
Άνοδο του ΕΛΑΜ στην Κύπρο βλέπει η αγγλική Independent στα χνάρια της Χρυσής Αυγής. 

Συγκεκριμένα, η βρετανίδα δημοσιογράφος Σάρλοτ Μακντόναλντ – Γκίμπσον υποστηρίζει: “Η Κύπρος διαθέτει ένα ακροδεξιό κόμμα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ), το οποίο έχει δεσμούς με την ελληνική νεοφασιστική Χρυσή Αυγή. 

Η υποστήριξη του κόσμου προς αυτό έχει εκτοξευτεί μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Στις κυπριακές κοινοβουλευτικές εκλογές του 2011, το ΕΛΑΜ μετά βίας πήρε το 1% των ψήφων, ήδη όμως
προσπαθεί ήδη να εκμεταλλευτεί την οργή που νιώθουν οι Κύπριοι για την σκληρή τους διάσωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Βέβαια, από το ρεπορτάζ της Independent δεν λείπει το παραλήρημα τρόμου και εκφοβισμού του κοινού. 

Μιλούν δηλαδή για έξαρση ρατσιστικής βίας, καθώς η δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι έγινε μάρτυρας σε επίθεση εναντίον μεταναστών στο Τραχώνι, οι οποίοι εργάζονται εκεί μαζεύοντας φρούτα για 21 ευρώ την ημέρα, από νεαρούς Κύπριους οι οποίοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ στον καταυλισμό των Αιγυπτίων εργαζόμενων. 

Όπως αναφέρει η Γκίμπσον, οι μετανάστες «έχουν άδειες εργασίας και κάνουν τις δουλειές που δεν θέλουν οι Κύπριοι. Όμως καθώς η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα στο νησί και η κρίση κορυφώνεται, υπάρχουν φόβοι ότι ο κόσμος ψάχνει αποδιοπομπαίους τράγους και οι ξένοι εργάτες αποτελούν εύκολο στόχο.

Αποτελεί πάγια τακτική των αργυρώνητων δημοσιογράφων να εμπλέκουν την άνοδο των Εθνικιστών με φαινόμενα βίας, καθώς δεν μπορούν να εξηγήσουν ή καλύτερα να παραδεχθούν πως ο Ελληνισμός σε Ελλάδα και Κύπρο αφυπνίζεται και η οικονομική κρίση είναι απλά η αφορμή. 

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός πως όλα τα διεθνή ΜΜΕ μιλούν για την αύξηση της επιρροής και την εδραίωση των Εθνικιστών σε Ελλάδα και Κύπρο, την στιγμή που τα εγχώρια ΜΜΕ τηρούν ένοχη ομερτά και σιγήν ιχθύος.
Φωτογραφία από συγκέντρωση του ΕΛΑΜ στην Κύπρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου