Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Χρυσόστομος: Να βρίσκεται σε εθνική εγρήγορση ο λαός.


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ διεμήνυσε σήμερα πως ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε μια εθνική εγρήγορση, ούτως ώστε να φθάσει σε σημεία που επιθυμεί να ζήσει και να ξεφύγει τόσο από την οικονομική δυσπραγία, όσο και από την εθνική αποτελμάτωση, που δυστυχώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με το sigmalive, σε δηλώσεις του, μετά τη δοξολογία για την 1η Απριλίου, που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως......«το όραμα που είχε ο λαός μας το ‘55 και ξεκίνησε τον αντιαποικιακό αγώνα, αυτό το όραμα πρέπει να επανέλθει στο λαό, γιατί οι ημέρες που ζούμε είναι πιο δύσκολες από τότε».


«Πρέπει όλος ο λαός να βρίσκεται σε μια εθνική εγρήγορση, ούτως ώστε να φθάσουμε σε σημεία που επιθυμεί να ζήσει και να ξεφύγουμε τόσο από την οικονομική δυσπραγία όσο και από την εθνική αποτελμάτωση, που δυστυχώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο τόπος και ο λαός μας», είπε.


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραίτηση που ζητά του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως αυτή είναι μια άποψη δική του, διευκρινίζοντας πως οι σχέσεις του με τον Νίκο Αναστασιάδη είναι πολύ καλές και ότι δεν σημαίνει πως ό,τι πει ο ίδιος πρέπει να το εκτελεί ο Πρόεδρος.


«Δημοκρατία έχουμε, ελεύθεροι άνθρωποι είμεθα, μπορεί να έχουμε και αντίθετες απόψεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε σε όλα. Αυτό πάει να πει Δημοκρατία», είπε καταλήγοντας.


olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου