Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΚΙΝΑ Σε συναγερμό ο Στρατός της στα σύνορα με τη Β. Κορέα.


Η Κίνα έθεσε τις στρατιωτικές δυνάμεις σε πλήρη ετοιμότητα στον ανώτατο βαθμό «επιπέδου 1» κοντά στην κορεατική Χερσόνησο σε αντίδραση με την διαρκώς αυξανόμενη ένταση στην περιοχή και τις απειλές της Βόρειας Κορέας να απαντήσει με πυραυλικά πλήγματα εναντίον γειτονικών κρατών αλλά και των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με Αμερικανούς επισήμους η διακήρυξη
της Pyongyang περί «κατάστασης πολέμου» εναντίον της Νότιας Κορέας προκάλεσε την αύξηση της πολεμικής ετοιμότητας των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων κυρίως στην διασυνοριακή γραμμή με τη Βόρεια Κορέα. Οι ίδιοι επίσημοι ισχυρίζονται πως αυτή η κινητοποίηση είναι σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου και περιλαμβάνει μετακινήσεις στρατευμάτων όπως και μετασταθμεύσεις μαχητικών αεροσκαφών.
Η κινητοποίηση των κινεζικών στρατιωτικών δυνάμεων περιλαμβάνει άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού τα οποία παρατηρήθηκαν κοντά στον ποταμό  Yalu ο οποίος είναι το γεωγραφικό ορόσημο όπου χωρίζονται οι δύο χώρες, ενώ σε άλλες γειτονικές επαρχίες έχουν αναφερθεί χαμηλές πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών.
Η Κίνα διεξαγάγει επίσης ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Κίτρινη Θάλασσα οι οποίες αναμένεται να λήξουν την ερχόμενη Δευτέρα. Αναλυτές ερμηνεύουν τις κινήσεις των κινεζικών στρατιωτών δυνάμεων ως υποστήριξη προς το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, παρόλα αυτά οι πραγματικές κινεζικές προθέσεις παραμένουν άγνωστες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου