Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Στροφή του Τσίπρα προς τους στρατιωτικούς και τις Ένοπλες Δυνάμεις.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο ΑΤΑ και στην 110 Πτέρυγα Μάχης

Επισκεπτόμενος το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα συνέχισε ΚΑΙ σήμερα την εγκαινιασθείσα εσχάτως τακτική του «ανοίγματος» του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τους στρατιωτικούς και τις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τη χθεσινή του συνέντευξη «εφ’όλης» της στρατιωτικής του ύλης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Αλέξης Τσίπρας.


Εκεί μάλιστα έσπευσε να τον υποδεχτεί και ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σύμφωνα....

με την προσφιλή του τακτική μετά το τέλος της συναντήσεως έκανε δηλώσεις μόνο στην τηλεόραση της ΝΕΤ, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκεί συναδέλφων, και όχι και σε αυτούς, όπως αντίθετα έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Ο τελευταίος ενημερώθηκε πλήρως από τους Αρχηγούς ΓΕΑ και ΑΤΑ Αντιπτεράρχους (Ι) Βαγγέλη Τουρνά και Χρήστο Βαίτση και τους επιτελείς τους για την τρέχουσα επιχειρησιακή (και όχι μόνο) κατάσταση των πολεμικών Μοιρών της ΠΑ, ενώ μετά το πέρας της ενημερώσεως τόνισε ότι «είναι ανάγκη να επέλθει ένα τέλος στις τυφλές περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις», καθώς και ότι «Βιώνουμε τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες». 


Προειδοποίησε με το «ναι σε όλα που ελέχθη στην τρόϊκα…οι δανειστές θα έχουν λόγο στη χάραξη της αμυντικής μας πολιτικής». 

Ο ίδιος κάνοντας πλήρη στροφή στην ως τώρα ακολουθούμενη πολιτική από το κόμμα του, όπου όλα τα στελέχη του ζητούσαν συνεχώς να κοπούν λεφτά από την άμυνα, τόνισε ότι «ήλθε η στιγμή να μπει ένα τέλος στις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις» και σημειώνοντας ότι «οι ΕΔ δεν πρέπει να αποτελέσουν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης». 

Ο ίδιος τέλος κατηγόρησε με σφοδρότητα την κυβέρνηση ότι «έγιναν καταστροφικές επιλογές σε σχέση με την τρόϊκα τη στρατιωτική θητεία και τις στρατιωτικές δαπάνες.

Από την πλευρά του ο ΥΠΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν και πρέπει να παραμείνουν ο κατεξοχήν χώρος που ενώνει όλο το Έθνος, όλον τον Ελληνικό Λαό, όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει να κρατήσουμε πριν από όλα την Εθνική και την κοινωνική μας συνοχή. 


Να μείνουμε ενωμένοι παρά τις διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, που έχει ο καθένας μας. Για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα δύσκολα, να σταθούμε στα πόδια μας, να βγούμε πέρα από τις συμπληγάδες και να τραβήξουμε μπροστά. Το μπορούμε. Και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί».
Λ.Σ.Μ.



parapolitika



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου