Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η γεωπολιτική αξία της Ελλάδας – Τι είπαν Παναγιωτόπουλος – Ήσυχος – Βαρβιτσιώτης.

Geostratigiki-Ellada
Η γεωπολιτική αξία της Ελλάδας βρέθηκε στο επίκεντρο των ομιλιών στο συνέδριο EXPOSEC-DEFENSEWORLD και αυτό είναι ένα θετικό σημάδι.

Έστω και αργά τα όσα γίνονται γύρω μας και μέχρι τώρα παρακολουθούμε αποσβολωμένοι, γίνονται αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού.
Είναι ένα σημάδι αφύπνισης ή …έτυχε;
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος «ακόμα και ο πλέον δύσπιστος ή και ο εξαιρετικά συντηρητικός, αντιλαμβάνεται πως οι ραγδαίες ανατροπές που συντελούνται στο πεδίο των οικονομικών εξελίξεων και μεγεθών, έχουν άμεσες κοινωνικές επιπτώσεις αλλά και τεράστιες επιπτώσεις σε θέματα γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής.

Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν και οι τελευταίες εξελίξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία».
Από την άλλη ο υπεύθυνος για την Εξωτερική πολιτική και Άμυνα του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος κατηγόρησε την τρικομματική κυβέρνηση ότι δεν έχει δώσει την απαιτούμενη προσοχή στον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας:
“Σήμερα μου δίνεται η ευκαιρία να αναφερθώ σε κάτι το οποίο δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα την τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου.

Τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας.

Πράγματι, η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, υποκύπτοντας στις εμμονές της τρόικας, έχει μια μονοδιάστατη επικέντρωση σε χρηματοοικονομικά μεγέθη, αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα στοιχεία που διαμορφώνουν τη γεωπολιτική ταυτότητα μιας χώρας.

Αυτό από μόνο του είναι μια σίγουρη συνταγή καταστροφής.

Αφήνοντας κατά μέρος την εξαθλίωση που έχουν προκαλέσει στον ελληνικό λαό οι πολιτικές αυτές, είναι ένα επικίνδυνα ατελές μέσο για να κινηθείς και να χαράξεις πορεία μέσα σε έναν δυναμικά μεταβαλλόμενο κόσμο”,είπε ο κ.Ήσυχος.
Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην δική του ομιλία,όπου αναφερόμενος στην λεγόμενη “αραβική άνοιξη” ,είπε:
“…χώρες με παραδοσιακές σχέσεις με την Ελλάδα υφίστανται τεκτονικές αλλαγές και ουσιαστικά αναθεωρούν τις προκλήσεις και τους στόχους ασφάλειας στην περιοχή μας.

Η Ελλάδα διατηρεί ιστορικούς δεσμούς φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού με τους γείτονές της στη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή, χώρες που, μετά από τα σημαντικά γεγονότα της “Αραβικής Άνοιξης”, προχωρούν στη διεξαγωγή εκλογικών διαδικασιών και την οικοδόμηση δημοκρατικών θεσμών.

Δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ για την εξέλιξη αυτής της πορείας”.

onalert.gr

1 σχόλιο:

  1. Ωραίες οι φαντασιώσεις, όμως η Ελλάς εάλω από Δεξιούς προδόταρους... http://ametroepeia.pblogs.gr/2013/03/kalos-prodoths-o-dexios-prodoths.html

    Ο Ελληνισμός, η Ρωμιοσύνη θα μπορούσε να είναι παρούσα και ακτινοβολούσα ανά την Οικουμένη, π.χ στη Λιβύη, σε πόλεις όπως η Βεγγάζη, η Σούσα και η Ντέρνα, στην Κυρηναϊκή γενικότερα, όπου η Ελλάδα θα μπορούσε να κινηθεί υπέρ της προστασίας των ανθρώπων της περιοχής, κατά τη διάρκεια της κατάρρευσης του ισλαμοσοσιαλιστή δικτάτορα Καντάφι, αλλά και μετά..

    Mike da Spike

    ΑπάντησηΔιαγραφή