Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Πάτησε Ελλάδα η «Βέρμαχτ»!.


Με γερμανική «επιθεώρηση» θα λειτουργεί από σήμερα έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου ο διεθνής αερολιμένας Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».Ύστερα από συμφωνία ανάμεσα στις Αρχές των δύο χωρών, και παρά την αντίδραση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, στο αεροδρόμιο της Κρήτης πιάνει από σήμερα δουλειά...
αξιωματικός της γερμανικής αστυνομίας επιφορτισμένος με καθήκοντα που παραμένουν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, αδιευκρίνιστα.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου προ ημερών και προκάλεσε σάλο στην τοπική κοινωνία! Οπως μάλιστα έγινε γνωστό, η εισήγηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου ήταν αρνητική, όμως ύστερα από επαφές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. με το Αστυνομικό Τμήμα του αερολιμένα δόθηκε τελικά το πράσινο φως. Παρότι ελήφθησαν μέτρα για να μην πάρει το θέμα διαστάσεις στον Τύπο, το ζήτημα διέρρευσε χθες στα τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με το κείμενο της διαταγής του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. προς το Αστυνομικό Τμήμα του «Νίκος Καζαντζάκης», που δημοσίευσε η εφημερίδα «Πατρίς», ο Γερμανός αξιωματικός θα έχει ρόλο συμβουλευτικό. Η ΕΛ.ΑΣ. τον «βαφτίζει» συγκεκριμένα σύνδεσμο ανάμεσα στις Αρχές των δύο χωρών. Δεν θα φοράει στολή ούτε θα οπλοφορεί, όμως θα μπορεί να συνδράμει το προσωπικό του Τμήματος Αερολιμένα. 


Κατά πληροφορίες, πρόκειται για γνώστη της ελληνικής γλώσσας που θα «δύναται να βοηθά στην αναγνώριση και στην αποτροπή εγκλημάτων λαθροδιακίνησης ατόμων που έχουν προορισμό τη χώρα του». Μεταξύ άλλων, θα μπορεί να παρακολουθεί τη διαδικασία επιβίβασης μαζί με τους Έλληνες αστυνομικούς, ακόμη και να ελέγχει ταξιδιωτικά έγγραφα, αν του δίδεται η άδεια από τους επικεφαλής του Α.Τ. του αεροδρομίου.

Επίσημη αντίδραση δεν έχει υπάρξει από τις Αρχές της Κρήτης, όμως ανεπίσημα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται ενοχλημένοι. Μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι κάθε διεθνής αερολιμένας αποτελεί εν δυνάμει «αχίλλειο πτέρνα» για την ασφάλεια μιας χώρας και σημειώνουν πως το «Καζαντζάκης» γειτνιάζει με μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας (126 Σμηναρχία Μάχης).

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου