Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Το δανεικό χρήμα θα τελειώσει απότομα και για τον Βορρά.

Aν ζούσε ο Σκωτσέζος κερδοσκόπος Τζον Λόου θα είχε λύσει άμεσα το θέμα του χρέους σε Ελλάδα, ή των τραπεζών σε Ισπανία, Ιρλανδία.

Πιθανότατα αν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και όχι την Γαλλία θα δημιουργούσε μια εταιρεία συμμετοχών ( με κάποιο ορυχείο ) και θα έκοβε εκατομμύρια μετοχές και άφθονο χρήμα.
Αυτό το οποίο ζητά να σταματήσει άμεσα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σοϊμπλε.
Δηλαδή, η παροχή ρευστότητας προς τις χώρες που έχουν λάβει παροχή βοήθειας. Διότι όπως υποστηρίζει δεν θα δημιουργηθούν συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταρρυθμίσεις.
Μάλιστα, ζητά να το καταλάβουν αυτό περισσότερο στην Γερμανία και στις βόρειες χώρες. Ο κ. Σοϊμπλε, κάνει ένα διπλό λάθος. Από τη μια δεν θέλει να δημιουργήσει πληθωρισμό στην χώρα του στην Ευρώπη, και από την άλλη στερεί κεφάλαια τα οποία είναι απαραίτητα στις χώρες που επιδιώκουν να δημιουργήσουν παραγωγή.
Την ίδια ώρα, όμως, ο κ. Σοϊμπλε ξεχνά να πει ότι, ένα μεγάλο μέρος της ρευστότητας που παρέχει η ΕΚΤ διοχετεύεται στην τεράστια μόχλευση των γερμανικών τραπεζών και εταιρειών. Με άλλα λόγια, το χρήμα ( Μ1) δεν μπορεί να υπάρχει στην Κύπρο, δεν μπορεί να υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά στην Γερμανία μπορεί να ρέει άφθονο. Προκειμένου, οι Γερμανοί τραπεζίτες να επενδύουν στα στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ ή σε άλλα εξωτικά παράγωγα. Το χειρότερο δε όλων είναι το γεγονός πως καλεί την ΕΚΤ να σταματήσει την παροχή ρευστότητας, παραβιάζοντας την όποια ανεξαρτησία διαθέτει. Στις αγορές, όμως, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, όπως έχει πει σοφά η Μ. Θάτσερ.
Το πρόσφατο παράδειγμα της απότομης πτώσης του χρυσού είναι ενδεικτικό. Η τεράστια μόχλευση που συντηρούσε τον χρυσό στα 1600 δολάρια και άνω, χάθηκε μέσα σε δυο ημέρες. Ήδη ο Γερμανικός Δείκτης Dax δέχθηκε το πρώτο πλήγμα με αφορμή τις μειωμένες πωλήσεις αυτοκινήτου. Είναι σχεδόν νομοτελειακό ότι, τα πανάκριβα σήματα της bmw και της Μercedes θα πληγούν σύντομα, όπως και οι Γερμανικές τράπεζες.       
 
[Του Δημ. Παφίλα από protothema.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου