Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Εγκρίθηκε η συμφωνία της Πειραιώς για την αγορά της Millennium.


Το «πράσινο φως» στη συμφωνία με τους Πορτογάλους για την πώληση της Millennium στην Πειραιώς έδωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενέκρινε τη συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με τον πορτογαλικό όμιλο BCP για την απόκτηση της Millennium Bank.
Με βάση την συμφωνία, η BCP θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με 400 εκατ. ευρώ. Επίσης, και η γαλλική Societe General που έχει κάνε ανάλογη συμφωνία με τον ελληνικό τραπεζικό όμιλο για την απορρόφηση της Γενικής τράπεζας, θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς με ποσό ύψους περίπου 175 εκατ. ευρώ.
 Έτσι, ο όμιλος της Πειραιώς, από τη συμμετοχή των δύο αυτών ξένων τραπεζικών ομίλων, θα αντλήσει κεφάλαια ύψους 575 εκατ. ευρώ για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιήσει.
Ο στόχος της διοίκησης της Πειραιώς είναι να εξασφαλίσει συνολικά κεφάλαια ύψους 733 εκατ. ευρώ από ιδιώτες μετόχους, ώστε να μην χρειαστεί να εκδώσει μετατρέψιμες ομολογίες (CoCo’s) και έτσι να καλύψει το στόχο του 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου.
Όσον αφορά το ενεργητικό της Millennium Bank στην Ελλάδα, αυτό ανέρχεται σε 5,5 δισ. ευρώ και η τράπεζα παρουσίασε ζημιές 694 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου