Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΙΣΡΑΗΛ : ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ...ΠΑΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ !!''Νέα εποχή για τις σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ''


Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, οι σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ, εισέρχονται μια νέα εποχή, αφού πλέον τα δύο κράτη προχωρούν σε συνεργασίες οι οποίες φεύγουν από το θεωρητικό και εισέρχονται σε πρακτικό επίπεδο.
Σε συνέντευξη του στην “Καθημερινή” Κύπρου, η οποία θα δημοσιευτεί την Κυριακή, ο κ. Κασουλίδης δηλώνει ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ οι δύο χώρες αποφάσισαν να αρχίσουν διάλογο για την ασφάλεια της ενέργειας.
“Ονομάζεται ‘Διάλογος για τη Στρατηγική Ασφάλειας σε θέματα Ενέργειας'”, αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Κασουλίδης. “Ένας διάλογος, ο οποίος ουσιαστικά αφορά τους τρόπους προστασίας των ΑΟΖ των δύο χωρών, με ότι αυτό συνεπάγεται”, εξηγεί.
Παράλληλα, ο κ. Κασουλίδης σημειώνει πως η εξομάλυνση των σχέσεων Τελ Αβίβ-'Αγκυρας “ποσώς επηρεάζουν τις σχέσεις του Ισραήλ με την Κύπρο, διότι η Κύπρος είναι το μοναδικό προβλέψιμο γειτονικό κράτος του Ισραήλ και συνεπώς αποτελεί σημείο σταθερότητας”. 

Επίσης, επισημαίνει ότι “εμείς αποδείξαμε ότι και με αριστερή κυβέρνηση και με δεξιά κυβέρνηση η πολιτική απέναντι στο Ισραήλ είναι η πολιτική της φιλίας. Γιατί; Διότι είμαστε σε θέματα αξιών πάρα πολύ πιο κοντά στο Ισραήλ και εμείς και η Ελλάδα παρά η Τουρκία”.
Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ακόμη πως οι συμφωνίες συνεκμετάλλευσης με το Ισραήλ αναμένεται να ολοκληρωθούν επιτυχώς ίσως ακόμη και πριν την επίσκεψη, τον Μάϊο, του προέδρου Αναστασιάδη στο Τελ Αβίβ.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου