Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Οι Κύπριοι γιορτάζουν την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα.

Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας.
Με δοξολογίες και άλλες εκδηλώσεις ο Ελληνισμός της Κύπρου τιμά σήμερα την εξηκοστή επέτειο από την έναρξη του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα 1955-59 κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας, που είχε αίτημα
την ένωση με την Ελλάδα.

Στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, θα ψαλεί πανηγυρική δοξολογία στην οποία θα παραστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο ακαδημαϊκός Παναγιώτης Περσιάνης. Επίσης, θα παραστεί ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός που έφθασε το βράδυ της Κυριακής για τριήμερη ενημερωτική επίσκεψη στην Κύπρο.
Μετά τη δοξολογία, ο αρχιεπίσκοπος θα τελέσει τρισάγιο για τους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα στα «Φυλακισμένα Μνήματα» στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Δοξολογίες θα ψαλούν και στις άλλες πόλεις, ενώ σε μεγάλες κοινότητες θα γίνουν και μαθητικές παρελάσεις.
Ο Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΟΚΑ ανακοίνωσε ότι, λόγω των δύσκολων καταστάσεων που βιώνει ο τόπος, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της 1ης Απριλίου.
Σε μηνύματα για τη σημερινή επέτειο, κόμματα και οργανώσεις αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες, που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου.
Επισημαίνουν ακόμα ότι για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο κυπριακό και την οικονομία επιβάλλεται να υπάρξει ομοψυχία, συλλογικότητα, αντοχή, επιμονή στον στόχο, σκληρή δουλειά και πίστη στην επιτυχία της προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου