Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Home » Εθνικά » Άγκυρα για Κύπρο: «Θα πέσουμε σαν την πέτρα πάνω στο αυγό» Άγκυρα για Κύπρο: «Θα πέσουμε σαν την πέτρα πάνω στο αυγό».


cyprus-turkeyΈκρηξη ελληνοτουρκικής φιλίας…
Όλο και περισσότερο ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα για την Κύπρο. Ο σουλτανισμός στο μεγαλείο του. Αυτή την φορά ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Taner Yıldız, τράβηξε κατά πολύ
το σκοινί.  
Προέβη σε άκρως επιθετικές και απειλητικές δηλώσεις κατά της Κύπρου προέβη αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες που θα εξορυχτούν στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Yıldız εν αρχή επανέλαβε την γνωστή τουρκική θέση ότι πρέπει να δοθεί σε όλον το λαό της Κύπρου το πετρέλαιο που θα εξορυχτεί, χωρίς να έχει λυθεί το Κυπριακό με τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής στο βόρειο τμήμα του νησιού.
Συγκεκριμένα:
«Εμείς δηλώνουμε πάντα ότι ένα θέμα που αφορά οποιαδήποτε κίνηση της ‘’Ρωμαίικης Διοίκησης της Νότιας Κύπρου’’ στην Ανατολική Μεσόγειο, που αντίκειται στο διεθνές δίκαιο, και η οποία στρέφεται στο φυσικό αέριο ή στο πετρέλαιο, θα καταστεί λογική μόνο στην περίπτωση που δοθεί σε όλη την Κύπρο, σε όλο τον λαό της Κύπρου. Κάθε άλλη λύση πέρα από αυτήν θα προκαλέσει την αντίρρησή μας».
Κλείνοντας έδωσε την εξής απειλη που σε άλλες εποχές θα έαπινρε την κατάλληλη απάντηση. Υπομονή!:
«Θέλω να δώσω ένα παράδειγμα από μια ρωμαίικη παροιμία. Αν η πέτρα πέσει πάνω στο αβγό, αλίμονο στ’ αβγό. Αν το αβγό πέσει πάνω στην πέτρα, αλίμονο στ’ αβγό. Γι’ αυτό εμείς προσπαθούμε πάντα να βρισκόμαστε στο σωστό μέρος, προσπαθούμε πάντα να μένουμε στο σωστό μέρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου