Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ηρθε η ώρα η κοινωνία να βάλει κανόνες επάνω στην λειτουργία του χρήματος .

Εάν κάποιος ρωτούσε την κοινωνία ποια θεωρείται την μεγαλύτερη ανακάλυψη που έκανε πότε η ανθρωπότητα αβασάνιστα θα έλεγε κάποιος πως είναι το χρήμα. 

Αν αναλογιστεί ο καθένας από εμάς πως από την στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι την στιγμή του θανάτου όλα κινούνται βάσει αυτού τότε σίγουρα θα ομολογήσουμε πως είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη. 

Αν αναλογιστεί ο καθένας από εμάς πως αποφασίσαμε ολόκληρη η κοινωνία να αποδεχτούμε το γεγονός πως ένας τραπεζίτης τυπώνει χρωματιστά χαρτάκια και αυτό είναι αιτία να εξαρτιόμαστε από αυτά τότε θα πρέπει να αναλογιστούμε σε ποιον τα χέρια παραδώσαμε αυτό το δικαίωμα. 

Αν αναλογιστούμε πως ...
.....σήμερα για αυτά τα χαρτάκια κάποιοι εγκληματούν κάποιοι σκοτώνουν κάποιοι δημιουργούν πολέμους και θανατώνουν κάποιοι τα έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους κάποιοι πουλάνε το κορμί τους και την ψυχή τους για αυτά τότε θα πρέπει να αναλογιστούμε ως κοινωνία σε ποιους δώσαμε το δικαίωμα να τα δημιουργούν. 

Ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς πως σκέφτονται όλοι αυτοί που έχουν αυτό το προνόμιο να δημιουργούν χρήμα που για όλους εμάς είμαστε έτοιμοι για τα πάντα προκειμένου να τα αποκτήσουμε. 

Ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς την δύναμη εξουσίας που τους δίνει αυτό το δικαίωμα που εμείς τους παραδώσαμε τόσο επιπόλαια τόσο εύκολα και τόσο τραγικά ανεξέλεγκτα. 

Ηρθε η ώρα η κοινωνία να βάλει κανόνες επάνω στην λειτουργία του χρήματος αρκεί να κατέχει την θεμελιώδη γνώση εφαρμογής του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου