Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Αρχισε την τρομοκρατία ο αληταράς!Ρεν: Εκτός ευρώ η Κύπρος, σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας

Ρεν: Εκτός ευρώ η Κύπρος, σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίαςΤον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη αποχώρηση της Κύπρου από την ευρωζώνη, εάν οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία, έκρουσε ο ο Επίτροπος αρμόδιος για την Δημοσιονομική Πολιτική Όλι Ρεν, ασκώντας παράλληλα κριτική στην γερμανική κυβέρνηση, η οποία, όπως εξηγεί, εξακολουθεί να αμφισβητεί την συστημική σημασία της χώρας.


«Ακόμη και όταν προέρχεσαι από ένα μεγάλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να έχεις συναίσθηση ότι...
κάθε μέλος του ευρώ έχει συστημική σημασία», δηλώνει ο κ. Ρεν σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.



«Εάν η Κύπρος καθίστατο άτακτα αφερέγγυα, τότε η συνέπεια θα ήταν, με μεγάλη πιθανότητα, η έξοδος από την Ευρωζώνη», τόνισε.


Ο ευρωπαίος Επίτροπος επισημαίνει ακόμη ότι η υπόσχεση των χωρών της Ευρωζώνης να διατηρήσουν την ενότητα της νομισματικής ένωσης είχε καθησυχαστική επίδραση στις αγορές και προσθέτει: «Δεν θα έπρεπε να διακινδυνεύσουμε αυτή την επιτυχία».


Αναφερόμενος πάντως στο αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, ο Όλι Ρεν απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι το μήνυμα που δόθηκε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να εγκαταλειφθεί η αυστηρή πολιτική λιτότητας.


«Ενώπιον ενός μέσου όρου χρέους στο 90% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν βλέπω περιθώριο να εγκαταλείψουμε τον δρόμο της δημοσιονομικής σταθεροποίησης. 


Δε λύνουμε τα προβλήματα ανάπτυξης προσθέτοντας νέα χρέη στα ήδη υπάρχοντα»σημείωσε.

 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου