Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Σκληρές αλήθειες: "Κανιβαλίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις"!


Ζούμε τρελά πράγματα, τρελές καταστάσεις και δεν ξέρω πόσο ακόμα θα αντέξουμε.

Η τρικομματική υπό τροϊκανή επιτήρηση κυβέρνηση, προφανώς κατόπιν εντολών της τρόικα αλλά χωρίς να την ενοχλεί ή να την στεναχωρεί ιδιαίτερα έχει επιδοθεί στον κανιβαλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

 


Αυτό δεν θα έπρεπε ούτε να μας αιφνιδιάσει ούτε να μας παραξενέψει αντίθετα θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι γιατί μελετώντας τι έχει γίνει σε άλλες χώρες με αντίστοιχα προβλήματα ήταν αναμενόμενο.

 Ίσως κάποιοι να αναρωτιούνται και γιατί όχι και να σχολιάζουν, μα καλά τώρα τα ανακαλύψατε, τώρα τα λέτε, τόσο καιρό τι κάνατε ;;;;


Όχι αυτά δεν λέγονται τώρα για πρώτη φορά. Σχεδόν εδώ και  δυο χρόνια, για να μην πω περισσότερα,  τα λέμε και τα γράφουμε αλλά έχουμε απέναντι μας την δύναμη της κυβερνητικής  προπαγάνδας, τις άμαθες θεσμικές ενώσεις των αποστράτων οι οποίες ενεργοποιήθηκαν μόνο όταν κάποιοι κυβερνητικοί μηχανισμοί πέταξαν το περί μετατροπής τους από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ και τους καλοπροαίρετους και εύπιστους  αποστράτους οι οποίοι μη μπορώντας να διανοηθούν ότι θα υπήρχαν κυβερνώντες οι οποίοι εκούσια ή ακούσια θα έκαναν ζημιά στις Ένοπλες Δυνάμεις και κατά συνέπεια στην Εθνική Άμυνα, ήταν τα εύκολα θύματα της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Τα μαύρα σύννεφα πολλαπλασιάζονταν αλλά σχεδόν καμία από τις θεσμικές ενώσεις  δεν προετοιμαζόταν για την καταιγίδα που ερχόταν και στις αναφορές των μη θεσμικών φορέων για προετοιμασία, για σχεδιασμό, για ενημέρωση του λαού ( αυτό αποτελούσε και εν μέρει αποτελεί και σήμερα αμαρτία ακόμα και ως σκέψη ),  για ανάληψη δράσεων , για στήριξη του ΣΥΣΜΕΔ των δράσεων και των σκοπών του ( κάποιοι θα φθάνανε ακόμα και σε αφορισμό αυτών που ψέλλιζαν αυτό το καταραμένο όνομα ) απαντούσαν , αποδεχόμενοι τις κυβερνητικές θέσεις και υποσχέσεις, ότι ήταν προπαγανδιστές που κινούνται από χαμηλά ελατήρια ή ότι είχαν σκοτεινούς σκοπούς ή κομματική σκοπιμότητα κολλώντας τους κάθε φορά και μια διαφορετική ταμπέλα ή ότι ο μοναδικός τους στόχος ήταν η διάλυση των ενώσεων αποστράτων.

Σχεδόν εδώ και δύο χρόνια αρχίζουν οι περικοπές.

Στην αρχή κόβονται οι εξοπλισμοί , στην συνέχεια περνάνε στους προϋπολογισμούς με πρώτη τη μείωση των λειτουργικών. Τα εν ενεργεία στελέχη δίνουν καθημερινά μάχη για να διατηρήσουν το αξιόμαχο των μονάδων ενώ περιορίζονται δραματικά τα καύσιμα χωρίς οι υποδυόμενοι τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας να ασχολούνται με το πώς θα αντεπεξέλθουν πλοία και αεροπλάνα στις αποστολές τους . Τα ανταλλακτικά καθίστανται είδος πολυτελείας και για να διατηρηθούν  μονάδες σε επιχειρησιακή ετοιμότητα  καταφεύγουν πέρα από τις πατέντες σε σκύλευση μονάδων που είναι σε επισκευή, με αποτέλεσμα ακόμα και τον εκτός προγραμματισμού παροπλισμό, όπως της Φρεγάτας Μπουμπουλίνα ( F 463 ) την 18 /2 / 2013.

Η συνετή αλλά γεμάτη αγωνία και υπευθυνότητα φωνή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, που εκπέμπεται μέσα από μια συνέντευξη, αντί να ακουστεί  σαν καμπάνα έγερσης ή ήχος καμπάνας σε ομίχλη για αποφυγή συγκρούσεως και να συνεγείρει τους πολιτικούς προϊσταμένους του, τους ηχεί σαν μια παραφωνία μέσα στην τροϊκανής εμπνεύσεως ησυχία, μη εγείροντας ούτε τους προερχόμενους από τις Ένοπλες Δυνάμεις Υφυπουργούς, αλλά μη βρίσκοντας συμπαραστάτες ούτε αυτές τις θεσμικές ενώσεις αποστράτων από τις οποίες μάλιστα ακούγονται και υπόκωφοι ψίθυροι για το μη ορθό της ενεργείας.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μη θεσμικών φορέων των αποστράτων και του ΣΥΣΜΕΔ τον Σεπτέμβριο 2012 όπου για πρώτη φορά μαζί,  εν ενεργεία και μάλιστα ένστολα και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια μεγάλη  συγκέντρωση, διαμαρτύρονται, διαδηλώνουν και κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών θορυβούν την τρικομματική κυβέρνηση.
 Ίσως για πρώτη φορά λόγω της δημοσιοποίησης δίνουν στο εκτός των τειχών και παραπληροφορημένο Ελληνικό λαό ψήγματα των όσων καταστροφικών συντελούνται στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
 Είναι τότε που οι Έλληνες πολίτες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι τα περί καλά αμειβομένων στελεχών είναι ένας κατασκευασμένος μύθος από τη δεκαετία του 70 που σκοπό είχε την κατασκευή και διατήρηση διαχωριστικών γραμμών μεταξύ λαού και στρατού η οποία εξυπηρετούσε άλλες σκοπιμότητες.

 Δυστυχώς η προσήλωση των προεδρείων θεσμικών ενώσεων στη άποψη ότι τα εν ενεργεία στελέχη δεν πρέπει να προβαίνουν σε δημόσιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τις οδήγησαν στην αναθεώρηση των αρχικών σκέψεων για μια μαζική κοινή διαμαρτυρία και την απόφαση να κάνουν ξεχωριστή εκδήλωση μετά από μια εβδομάδα με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί εν μέρει η μαζικότητα των κινητοποιήσεων λόγω της σύγχυσης που προκλήθηκε αλλά το βασικότερο χάθηκε μία ευκαιρία να στείλουν προς όλες τις κατευθύνσεις με κύριο αποδέκτη την τρικομματική κυβέρνηση  ισχυρό μήνυμα δείχνοντας  την ενότητα και την δυναμική τους .

Οι κυβερνώντες υπό την πίεση αυτών των ημερών διαψεύδουν τα περί μειώσεων των λειτουργικών δαπανών για την Εθνική Άμυνα και δίνουν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγεί το μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων από το τρίτο μνημόνιο, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και έτσι η κυβέρνηση διαψεύδει τον εαυτόν της αφού προχωράει και σε άλλες μειώσεις των δαπανών για την Εθνική Άμυνα .
 Εδώ θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την ειλικρίνεια της κυβέρνησης όσον αφορά το θέμα του μισθολογίου, γιατί είναι αυτή που αποφάσισε και προχώρησε στην υλοποίηση ενός σχεδίου εξαθλίωσης των στελεχών των  Ε. Δ με την εφαρμογή περικοπών των αποδοχών πολλαπλάσιες αυτών που έγιναν σε όλες τις άλλες  ομάδες εργαζομένων για δε τα εν αποστρατεία στελέχη σε τριπλές μειώσεις πιστή στο δόγμα της για τους εν αποστρατεία «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν ».

Η κυβέρνηση θορυβημένη αρχίζει να σχεδιάζει και να αντιδρά.

Όχι δεν σχεδιάζει πως μέσα στο γενικό χαμό που η ίδια προκαλεί δεν θα υποστεί ζημιά η Εθνική Άμυνα της χώρας, πως θα εξασφαλίσει την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά  σχεδιάζει πως θα καθυποτάξει το κύμα των αντιδράσεων των στελεχών, φοβούμενη ότι είναι αυτό που πιθανόν που θα αποτελέσει την θρυαλλίδα μιας γενικευμένης λαϊκής αντίδρασης.

Σύμφωνα με την θεωρία του καρότο και μαστίγιο την μια μέρα ο υποδυόμενος τον Υπουργό Άμυνας μιλά για τον σεβασμό προς τα στελέχη, την επομένη ο Α/ΓΕΕΘΑ εκδίδει οδηγία για έλεγχο όσων φέρουν στολή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, την μεθεπομένη ο αρμόδιος για την εργασία Υπουργός, ναι αυτός που διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις, υπόσχεται λύση σε εργασιακά  προβλήματα αποστράτων,  την επαύριον ο Α/ΓΕΕΘΑ δίνει δείγμα της πυγμής επιβάλλοντας, όπως εκτιμούν αρκετοί μη σύννομα, ποινές  στον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ γιατί υπογράφουν όπως οι νόμοι ορίζουν κείμενο απόφασης του ΣΥΣΜΕΔ εξασφαλίζοντας μια παγκόσμια πρωτοτυπία για να ακολουθήσει ο ΥΕΘΑ καλώντας μόνο το συντονιστικό των θεσμικών ενώσεων να συζητήσουν και να αποφασίσουν τα θέματα που θα τεθούν όπως σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό που προγραμμάτισε το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης με σκοπό να σταματήσει την διογκούμενη αγανάκτηση.

Η συνάντηση έγινε. Ο Πρωθυπουργός εφαρμόζοντας την προσφιλή τακτική του παρελθόντος, το δεν σου λέω τίποτα αλλά σου κλείνω πονηρά το μάτι, προσπάθησε αφενός να κολακεύσει και να προσεταιριστεί τους συμμετέχοντες, πράγμα που πρέπει να ομολογήσουμε ότι κατ΄ αρχάς το πέτυχε εφαρμόζοντας ακόμα και επικοινωνιακά τερτίπια παλαιού πολιτικάντη δίνοντάς τους μόνο το νούμερο του τηλεφώνου του  για να δείξει το πόσο τους εκτιμά και γιατί δεν ήθελε να τους δώσει τίποτα άλλο και αφετέρου να κερδίσει χρόνο και βέβαια να αποφευχθεί η συμμετοχή των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών μαζί με τον λαό στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη 20/ 2/ 13 πράγμα που εν μέρει πέτυχε. Η τραγική πραγματικότητα δεν επιτρέπει σε καμιά επικοινωνιακού τύπου προσπάθεια να σταματήσει το μεγάλωμα της δυσαρέσκειας .
 
 Δεν μπορεί να σταματήσει το κάλεσμα για συστράτευση όλων σε αγώνα για αλλαγή αυτών των βάρβαρων πολιτικών, για ανατροπή όλων αυτών, που στο όνομα τάχα της σωτηρίας της χώρας διαλύουν τα πάντα ξεκινώντας από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι φορείς των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών δεν μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι ζήτησαν από το συντονιστικό των θεσμικών ενώσεων αποστράτων ενημέρωση και  έτσι δρομολογήθηκε και έγινε  την Δευτέρα 18/2/2013 συνάντηση όλων των φορέων θεσμικών και μη , εν ενεργεία και αποστράτων και αποφασίστηκε η ανάληψη δράσεων , η δημιουργία ενός Συντονιστικού Οργάνου και νέα σύσκεψη την Δευτέρα 25/2/2013 για να καθορίσουν τις μορφές και τον προγραμματισμό των δράσεων τους.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχουν περιθώρια για όποια παιγνίδια, τακτικισμούς και πρωτοκαθεδρίες που βολεύουν  μόνο τους κυβερνώντες.

Κύριοι που προεδρεύετε των θεσμικών ενώσεων ιδού πεδίο λαμπρό να δείξετε ότι πάνω από όλα και όλους βάζετε το καλό του συνόλου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τώρα είναι καιρός συστράτευσης όλων με σχέσεις ισοτιμίας και αλληλοσεβασμού για έναν αγώνα δίκαιο που θα βασίζεται σε αρχές , έναν αγώνα για το καλό πάνω από όλα της Χώρας.
 Κύριοι μην διαψεύσετε τις προσδοκίες των χιλιάδων συναδέλφων σας αλλά ούτε του Ελληνικού λαού που παρακολουθεί, πιστέψτε, με αγωνία τα διαδραματιζόμενα στο χώρο της Εθνικής Άμυνας.
 
                                                                                    

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου