Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

"ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ" Κάλεσμα από Ρωσία σε Κύπρο να εγκαταλείψει την ευρωζώνη για να σωθεί!


Κάλεσμα στην Κύπρο να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να ενταχθεί στην Ευρασιατική Ένωση με όλα τα γεωστρατηγικά ευεργετήματα μιας τέτοιας λύσης απεύθυνε έμμεσα η ρωσική προεδρία στη Λευκωσία μέσω του σύμβουλου του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Γκλάζιεφ.
Όπως τόνισε ο Γκλάζιεφ: «Η Κύπρος πρέπει
να γίνει μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, εάν προσβλέπει σε οικονομική στήριξη από τη Ρωσία» για να συνεχίσει λέγοντας:
«Τα προβλήματα τη Κύπρου θα μπορούσαμε να τα επιλύσουμε, εάν η Κύπρος βρισκόταν στα πλαίσιο μια ενιαίας δικαιοδοσίας π.χ. στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση. 

Τότε, θα μπορούσε να παίρνει δάνεια από τα αποθέματα της Ένωσης, όπως κάνουν τώρα το Τατζικιστάν, το Κιργιστάν και η Λευκορωσία» τόνισε ο κ. Γκλάζιεφ  υπογραμμίζοντας τη δυσκολία και την περιπλοκότητα του θέματος εφόσον, όπως είπε «μας ζητάνε να παρέχουμε βοήθεια σε μια χώρα, η οποία βρίσκεται εκτός της δικής μας δικαιοδοσίας».
Η μη δυνατότητα  δανειοδότησης της Κύπρου από τη Ρωσία λόγω της αντίθεσης της ΕΕ με την επίκληση της «αύξησης του δημοσιονομικού ελλείμματος» σε συνδυασμό με την οριστική απόφαση των Κυπρίων να μην δεχθούν  δήμευση του ποσοστού των καταθέσεων ούτε ενός ευρώ όπως του ζήτησε το Eurogrοup είναι βέβαιο ότι οδηγεί σε ένα ιδιότυπο “chicken game” όπου ο πρώτος που θα υποχωρήσει θα είναι και ο ηττημένος.
Την παρούσα φάση όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr από την Λευκωσία το δύσκολο είναι να βγει η Κύπρος άμεσα από την ευρωζώνη χωρίς καμία προηγούμενη προετοιμασία. (εκτύπωση εθνικού νομίσματος).
Αν θεωρητικά υπήρχε δυνατότητα εκτύπωσης εθνικού νομίσματος μέχρι την Τρίτη η Κύπρος ήδη θα βρισκόταν εκτός ευρωζώνης όπως έχει αναφέρει σχετικά το defencenet.gr.
Η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού είναι κατά της ευρωζώνης όπως δείχνει άλλωστε και πρόσφατη δημοσκόπηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου