Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ;;;;


Πήγα ο αθεόφοβος πρωί πρωί στα LIDL για να ψωνίσω. Eπειδή όσο μπορώ στηρίζω ελληνικά προϊόντα βλέπω ένα αλεύρι με την επωνυμία ΧΡΥΣΟΣ ΜΥΛΟΣ. 

Γύρω απο την τιμή και την ονομασία στις ταμπέλες που έχει το lidl μια ελληνική σημαία ΝΑ με το συμπάθειο. Κοιτάζω και τη συσκευασία ΝΑ μια ελληνική σημαία και εκεί. 
Με τη τσίμπλα στο μάτι δε διάβασα τους υπότιτλους. Πηγαίνω στο ...ταμείο πληρώνω, όλα ωραία και καλά. Φτάνοντας στο σπίτι πρώτη κατραπακιά. Γύρω απο την ελληνική σημαία γράφει “Στην Ελλάδα επεξεργάζεται και συσκευάζεται”. 

Κοιτάζοντας γύρω γύρω τη συσκευασία δεύτερη κατραπακιά “Το προιόν περιέχει τουλάχιστον 51% αλεύρι απο ελληνικά σιτηρά”. Δηλαδή μπορούμε να αναμίξουμε σιτηρά απο διάφορες χώρες και αρκεί το 51% να είναι ελληνικό για να το δηλώνουμε ως ελληνικό προιόν; 

Αλήθεια το βάζουν στη ζυγαριά; Ποιος το διαφυλάσσει έστω και αυτό; Αν είναι έτσι να αναμιγνύουμε και ελληνικό κρέας με βουλγάρικο και αρκεί ο κιμάς να έχει 51% ελληνικό κρέας για να το πουλάμε για ελληνικό. 
Ή το κατσικάκι που θα είναι απο βουλγαρία να τρώει τουλάχιστον 51% ελληνικό χορταράκι και να το βαφτίζουμε ελληνικό. 

Μπράβο η εξαπάτηση του έλληνα καταναλωτή συνεχίζεται με κάθε μέσο και τρόπο. Και εις ανώτερα. 

Πλέον η ελληνική σημαία μπαίνει στα προιόντα για οποιοδήποτε λόγο. Φτάνει το νάυλον που τυλίγεις τον ανανά να είναι ελληνικό και μπορείς να βάλεις την ελληνική σημαία. 

Αυτός που θα κάνει το λάθος να μη διαβάσει τις υποσημειώσεις και θα θελήσει να βοηθήσει μια ελληνική επιχείρηση θα ξεγελαστεί. 

Πλέον θα παίρνουμε καρεκλάκι μαζί μας στο σούπερ για να διαβάζουμε όλη τη συσκευασία για να αγοράζουμε ελληνικό προιόν και πάλι όρκο δε θα παίρνουμε…

taxalia
kefalokleidomata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου