Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Γερμανικές φωνές υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, αμέσως μετά το κυπριακό «όχι».


srenter_merkelΑυτοί είναι οι «εταίροι» μας…
Δεν μπορούν να χωνέψουν οι δυτικοί ότι η Κύπρος είπε όχι. Τώρα του βγαίνει το «παπούα» τους που έλεγε η αξέχαστη Μαλβίνα Κάραλη. Ξεχειλίζουν μίσος κατά των Ελλήνων και απαιτούν πολιτική εκδίκηση.
Μετά τον Σουηδό που μίλησε υποτιμητικά για κυπριακές παραλίες, ο «εκσυγχρονιστής» πρώην καγκελάριος Σρέντερ, γνωστός για τις φιλοτουρκικές του θέσεις, τάχθηκε -όλως τυχαίως- σε συνέντευξή του, υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, αγνοώντας την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην γείτονα.
Σύμφωνα με τονΣρέντερ, στην Τουρκία επικρατεί βαθιά απογοήτευση σε σχέση με την Ευρώπη, ενώ η προσφορά της Μέρκελ για «προνομιακή εταιρική σχέση» εκλαμβάνεται, συμπληρώνει, ως δυσμενής διακριτική μεταχείριση. Με λίγα λόγια προτρέπει την Μέρκελ να στηρίξει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.
Επιπλέον αρνητικά βλέπει το τουρκικής καταγωγής ηγετικό στέλεχος των γερμανών Πρασίνων, Τζεμ Εζντεμίρ, την στροφή της Κύπρου στη Ρωσία για αναζήτηση οικονομικής βοήθειας, καθώς φοβάται ότι κάτι τέτοιο θα άνοιγε την πόρτα της Ε.Ε. στην Μόσχα και θα έπληττε την προοπτική ένταξης της Τουρκίας.
«Εγώ πιθανότατα δεν θα είχα ψηφίσει «όχι» εάν συμμετείχα στη Βουλή εξαιτίας των πιθανών επιπτώσεων και επειδή πιστεύω ότι η Κύπρος δεν πρέπει να συνεργαστεί με την Ρωσία», δήλωσε σε γερμανικό ραδιόφωνο. 
Μην ξεχνάμε ότι σε περίπτωση που η Κύπρος επιλέξει τελικά την ρωσική προστασία, οι Τούρκοι θα μείνουν με τα χέρια δεμένα σε ό, τι αφορά το Κυπριακό, αφού ο Πούτιν δεν αστειεύεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου