Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η γερμανική μπότα πατάει στο λαιμό την Κύπρο.


Η γερμανική μπότα πατάει στο λαιμό την ΚύπροΟι Γερμανοί απορρίπτουν οποιοδήποτε άλλο σχέδιο παρουσιάσει η Κύπρος. Αυτό σημαίνει ότι πέφτει στο κενό και η προσπάθεια για τη δημιουργία του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης και της έκδοσης ομολόγων με σημείο αναφοράς το φυσικό αέριο, που προωθεί από το πρωί η Κυπριακή πολιτική ηγεσία.
Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας δήλωσε χαρακτηριστικά : '' Ακόμα και να είχαμε αυτή τη στιγμή, σε μετρητά, τα 5.8 δις ευρώ και τους τα προσφέραμε, οι Γερμανοί θα συνεχίσουν να ζητούν κούρεμα των καταθέσεων, γιατί άλλοι είναι οι σκοποί τους''.
Το Βερολίνο δεν πρόκειται να δεχθεί καμία άλλη λύση.Θεωρεί ότι αν η μικρή Κύπρος αποδειχθεί ότι μπορεί να σηκώνει το ανάστημά της και να αμφισβητεί τις εντολές της Γερμανίας, τότε θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και θα χαθεί ο οικονομικός και πολιτικός έλεγχος της Ευρώπης.
Η κ.Μέρκελ και κυρίως ο κ.Σόιμπλε είναι εξοργισμένοι από το ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής και στόχος τους πλέον είναι να κάνουν τους Κυπρίους να υποφέρουν, να τους καταστήσουν παράδειγμα προς αποφυγή και για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία αλλά και για κάθε άλλη χώρα.Θέλουν να γίνει ξεκάθαρο το μήνυμα ότι η μόνη ορθή πολιτική είναι αυτή που υπαγορεύει το Βερολίνο και ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.
Είναι χαρακτηριστική και η απαξιωτική συμπεριφορά που επιδεικνύουν όταν τους επισημαίνεται ότι υπάρχουν και άλλες χώρες με υπερδιογκωμένο τραπεζικό τομέα, όπως το Λουξεμβούργο, χωρίς να αντιμετωπίζονται όπως η Κύπρος.Και όταν σε ανάλογο πρόβλημα που ανέκυψε με τις τράπεζες της Ιρλανδίας, πριν από δύο χρόνια, η Γερμανία δεν έθεσε θέμα κουρέματος των καταθέσεων.
Στόχος τους είναι:- Να συντριβεί και να εξαθλιωθεί η Κύπρος.- Να διαλυθεί το τραπεζικό της σύστημα και να αποψιλωθεί από κεφάλαια. Ήδη υπάρχουν εντολές για φυγή κεφαλαίων πάνω από 10 δις ευρώ, την πρώτη μέρα που θα ανοίξουν οι τράπεζες.
- Να ακολουθήσει, μετά το κούρεμα, μνημόνιο που θα δέσει την Κύπρο χειροπόδαρα και θα επιτρέψει στη Γερμανία να ελέγξει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου