Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Ιστορίες από το παρελθόν: Ουράνιο στη Βόρεια Ελλάδα, Όσμιο στα Ίμια κλπ [βίντεο]


Ο Γιάννης Θεοφανίδης ναύαρχος ε.α και πρώην διοικητής των ΟΥΚ αποκάλυψε δύο εντυπωσιακές ιστορίες από το παρελθόν:
•Ουράνιο στη Βόρεια Ελλάδα. Το 1966 ο πατέρας τους Ι.Θεοφανίδης με επιστημονική ομάδα του Δημόκριτου, στοιχειοθέτησαν την ύπαρξη σημαντικών αποθεμάτων ουρανίου σε περιοχή του Κιλκίς. Πως και γιατί σταμάτησε η υπόθεση μετά από τον απροσδόκητο θάνατο του πατέρα του.
•1974. Δύο βατραχάνθρωποι οι Θεοφανίδης και Γιαννακάκος αναλαμβάνουν με διαταγή του Ευάγγελου Αβέρωφ μια αποστολή που τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί που θα κατέληγε. Καταγραφή όλων των βραχονησίδων του Αιγαίου. Έτσι βρέθηκαν στα Ίμια!
Από το 1950 γνωρίζουν οι πολιτικοί της Ελλάδας ότι έχουμε ουράνιο!Στη Ροδόπη, στην Ικαρία και την Ξάνθη έχουμε κοιτάσματα Ουρανίου. Έναν από τους τρείς ανεκτίμητους πλούτους του κόσμου. Κόστος πώλησης επεξεργασμένου Ουρανίου: 20.000$ το γραμμάριο! Στη Ολυμπιάδα Χαλκιδικής έχουμε χρυσό, με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στην Ευρώπη. Στη Θράκη, στη Μύλο, στη Λέσβο, στη Λήμνο έχουμε χρυσό. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το στρατηγικό ορυκτό Νικέλιο. Στη Θεσσαλία και το νομό Γρεβενών έχουμε κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικό αέριο.
Στα Ίμια έχουμε Όσμιο
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΕΡΝΣ, πρών Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα: Δεν γνωρίζω την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στο Αιγαίο, όμως έχω πληροφορίες από Αμερικάνικες εταιρείες πως υποπτεύονται πως υπάρχουν μεγάλες ποσότητες. Όμως ούτε οι Αμερικανικές εταιρείες, ούτε οι Ελληνικές και οι Τουρκικές μπορούν να πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις λόγω της πολιτικής διαμάχης!
greeknation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου