Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Σιγά τα λεφτά …


Την στιγμή που με απίστευτη κτηνωδία, κόβουν αναπηρικά επιδόματα οδηγώντας στην απόλυτη ένδεια τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμό μας, την ίδια ώρα που αποφασίζουν να αναγκάσουν τις γυναίκες να ...γεννούν στο σπίτι (!!!) όπως πριν από δεκάδες χρόνια, κόβοντάς τους το επίδομα τοκετού αν γεννήσουν σε κλινική και δίνοντας τους, μόνο αν γεννήσουν μόνες στο σπίτι τους, σκορπούν απλόχερα το δημόσιο χρήμα στα «δικά» τους παιδιά.

Μόλις μάθαμε ότι δόθηκαν πρόσφατα, από τον κρατικό προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ επιχορήγηση στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού του Λ. Εφραίμογλου. Μάλιστα.
Αλλωστε δεν είναι οποιοσδήποτε επώνυμος ο Λάζαρος Εφραίμογλου που έκανε το ίδρυμα στο οποίο προεδρεύει με στόχο όπως λέει, «να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση».

Εδώ και δεκαετίες ο Λ. Εφραίμογλου δραστηριοποιείται σαν κατασκευαστής, βιομήχανος, τραπεζίτης, βουλευτής της Ν.Δ επί εποχής Μητσοτάκη, ενώ τζογάροντας στο Χρηματιστήριο, την «χρυσή» εποχή του, μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του Fortius Finance. έχτισε μια αμύθητη περιουσία. 

Τα τελευταία χρόνια, όμως, και λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης οι μπίζνες του δεν πάνε όσο καλά θα ήθελε –του κόστισε και η προσπάθεια του να επενδύσει στις τηλεπικοινωνίες μέσω της Vivodi, δεν του έκατσαν οι επενδύσεις που είχε κάνει σε τραπεζικούς Ομίλους, χάνοντας αρκετά λεφτά- οπότε το κράτος έσπευσε να τον ενισχύσει με τα λεφτά του άγρια φορολογούμενου λαού. Άλλωστε σιγά τα λεφτά … 3,5 εκατομμυριάκια ευρώπουλα είναι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου