Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΜΕ -30%! Kατάρρευση των μετοχών Εθνικής και Eurobank...


Με πτώση 30%(!) ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών Εθνικής Τράπεζας και Eurobank
Η απόφαση για αναστολή της διαδικασίας συγχώνευσης μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και  Eurobank οδήγησε τις μετοχές των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων σε κατακόρυφη πτώση της τάξεως του -30%.
Συγκεκριμένα η μετοχή της Εθνικής άνοιξε στο -30% και διαπραγματεύεται στα 0,364 ευρώ, ενώ η κεφαλαιοποίηση της τράπεζας διαμορφώνεται σε 446,48 εκατ. ευρώ.
Στα ίδια επίπεδα και η μετοχή της Eurobank, η οποία άνοιξε επίσης στο -30% και διαπραγματεύεται στα 0,105 ευρώ, ενώ η κεφαλιοποίησή της διαμορφώνεται σε 58,059 εκατ. ευρώ.
Στις 808 μονάδες ο Γενικός Δείκτης και στο -1,76% - Στα 9 εκατ. ο όγκος.
Η εξέλιξη που έχει σημειωθεί οδηγεί τους μετόχους να απωλέσουν κάθε ελπίδα για να διασώσουν ότι τους έχει απομείνει, από την άλλη πλευρά όμως οι καταθέτες είναι ασφαλέστατοι.
«Είναι διασφαλισμένες απολύτως οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την αναστολή της συγχώνευσης των δύο τραπεζών.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι «οι δύο τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες» και πρόσθεσε: «Ήταν θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση».
Την ίδια ώρα, η  Eurobank προετοιμάζεται να επιχειρήσει αύξηση κεφαλαίου, έστω την ύστατη στιγμή με συμμετοχή ιδιωτών για να καλύψει το 10% των αναγκών, με στόχο να αξιοποιήσει την τελευταία ευκαιρία για να αποφύγει την πλήρη ένταξη στο Ταμείο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου