Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Στα όπλα οι ένστολοι για τις συντάξεις!


Έτοιμοι να πάρουν τα... όπλα δηλώνουν Στο ΧΩΝΙ ένστολοι και συνταξιούχοι των σωμάτων ασφαλείας, μετά την πληροφορία ότι η τρόικα ζητά επιτακτικά την αναστολή πληρωμής των συντάξεων στους δικαιούχους κάτω των 60 ετών

Στη θέση του παρατηρητή των εξελίξεων βρίσκει την τρικομματική κυβέρνηση η νέα απαίτηση των τροϊκανών για αναστολή και της...
 καταβολής των συντάξεων στους δικαιούχους κάτω των 60 ετών... 


Το απύθμενο θράσος των δανειστών, που για μία ακόμη φορά «κουνούν το δάχτυλο» στην εξαθλιωμένη κοινωνία, δεν βρήκε απέναντί του ούτε μια ισχυρή φωνή. Μοναχά μια «χαμηλόφωνη» διάψευση από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση!

Το θέμα του «κουρέματος» των συντάξεων τέθηκε σε πρόσφατη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ενώ η διαρροή έστειλε φωναχτά το μήνυμα στους Έλληνες!

ΠΙΚΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Η πικρή εμπειρία των προηγούμενων παρεμβάσεων των τροϊκανών αποκαλύπτει πολλά. Άλλη μια κατάκτηση στα εργασιακά οδεύει ολοταχώς προς... ξήλωμα. Το νέο θέμα βρίσκεται ήδη στο τραπέζι, η κουβέντα ανάβει και όταν με το… καλό βάλουμε τις περιβόητες «κόκκινες γραμμές» το πολύ - πολύ να κερδίσουμε συνταξιούχους δύο ταχυτήτων! Τους άνω και τους κάτω των 60 ετών, με τους τελευταίους να αρκούνται σε ένα επίδομα της παρηγοριάς!

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βρίσκονται στα κάγκελα. Οι ένστολοι, που θα πληγούν πρώτοι λόγω του καθεστώτος συνταξιοδότησής τους, δηλώνουν Στο ΧΩΝΙ εξοργισμένοι με το νέο βάρος που καλούνται να σηκώσουν. 


Οι αλλεπάλληλες περικοπές που έχουν δεχθεί τα τελευταία χρονιά έχουν τσακίσει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας που τους είχαν απομείνει. Ο Γ. Βρούτσης, άραγε, ακούει;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, πρώην αρχηγός ΕΛΑΣ - αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας

«Είναι απόλυτος παραλογισμός και οικονομικός εξτρεμισμός!»

«Η ρύθμιση αυτή σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στους αστυνομικούς ή τους στρατιωτικούς. Για τον απλούστατο λόγο ότι το εν λόγω προσωπικό στη συντριπτική του πλειονότητα δεν αποχωρεί με δική του βούληση, αλλά αυτεπαγγέλτως. 


Οι περισσότεροι από αυτούς που βγαίνουν στη σύνταξη είναι κάτω του ορίου των 60 ετών, γιατί έχουν -κατά κύριο λόγο- καταταγεί από την ηλικία των 18 ετών. Είναι επομένως δυνατόν να εξέρχονται του Σώματος που υπηρετούν με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας και να μη λαμβάνουν σύνταξη. 

Αυτό θα είναι ο απόλυτος παραλογισμός και οικονομικός εξτρεμισμός!
Είναι οδυνηρό να διατυπώνονται τέτοιες απόψεις. 


Και μόνο ως σκέψη προκαλούν αναστάτωση στους συναδέλφους και στις οικογένειές τους. ειδικά όταν, μετά το τρίτο μνημόνιο, η στοχοποίησή μας δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Οι περικοπές έχουν φτάσει ως το 70%!

Είναι απορίας άξιο, γιατί η πολιτεία αντιμετωπίζει με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο δύο βασικές λειτουργίες της κρατικής υπόστασης, όπως η εθνική άμυνα και η εσωτερική ασφάλεια οι οποίες άλλωστε δεν είχαν ποτέ προνομιακή μεταχείριση, παρά τον ιδιαίτερα επικίνδυνο και στρεσσογόνο χαρακτήρα της αποστολής τους. Αγνοούν ηθελημένα (;) ότι έτσι πλήττεται και το αξιόμαχο και το ηθικό του προσωπικού;»


ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗΣ, πρόεδρος Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής

«Το δόγμα του σοκ καλά κρατεί...»

«Δεν γνωρίζουμε τη βασιμότητα ή μη ή τον τρόπο εφαρμογής της πρότασης της τρόικας στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο θεωρούμε, όπως άλλωστε το πρόσφατο παρελθόν έχει καταδείξει, ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Αναμένουμε να βρούμε την εστία της, ενώ δυστυχώς όταν την ανακαλύπτουμε πέφτουμε από τα σύννεφα, καθόσον αυτή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μας το σπίτι. 


Από την άλλη, το δόγμα του σοκ καλά κρατεί. "Ρίξε δέκα μάζεψε πίσω πέντε, και να δεις που οι θιγόμενοι θα κάνουν και το σταυρό τους". Οι μέχρι σήμερα εξελίξεις σε φραστικό, ψυχολογικό και οικονομικό επίπεδο -σε βάρος των στρατιωτικών- έχουν φτάσει το ηθικό τους στο ναδίρ. 

Η πρόταση για αναστολή καταβολής συντάξεων στους δικαιούχους κάτω των 60 ετών είναι μια ακόμη δυσμενής εξέλιξη που δημιουργεί εντονότατη ανησυχία δυσφορία και απογοήτευση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

ΑΝΤΙΠΥΡΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

«Καταδίκη σε πτώχευση και πείνα»

«Μία τέτοια απόφαση θα είναι εγκληματική. Θα καταδικάσει σε πτώχευση και πείνα το σύνολο των σωμάτων ασφαλείας. Πρέπει να τονιστεί, επίσης, πως μια τέτοια κίνηση θα βάλει βόμβα και στα θεμέλια της εθνικής άμυνας και της δημόσιας τάξης.
Αν η τρόικα θέλει να καταδικάσει το σύνολο του προσωπικού σε μια τέτοια κατάσταση, θα γεμίσουν τα Σώματα με ανθρώπους μειωμένης ικανότητας οι οποίοι λόγω ηλικίας δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα τους. Πληρώνουμε την εγκληματικότητα των διεθνών αγορών και την ανεπάρκεια της Ευρώπης. Δεν ήταν η Ελλάδα το πρόβλημα… Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται όσα δεν ολοκλήρωσαν το ΄44 τα κάνουν τώρα!»


ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΙΤΑΚΗΣ, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

«Στενάζουμε ήδη από τα προηγούμενα μέτρα»

Πολλά πράγματα έχουν διαψευστεί κατά καιρούς και μετά από λίγους μήνες επιβεβαιώνονται με τον πλέον επώδυνο τρόπο για εμάς. Ελπίζω στη συγκεκριμένη περίπτωση να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας. Οι οικογένειες των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων στενάζουν ήδη κάτω από τα οικονομικά μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια σε βάρος τους. 


Μέτρα που για τους συνταξιούχους είναι διπλά. Οι τελευταίοι δεν δέχονται μόνο τις μειώσεις των εν ενεργεία αλλά και των συνταξιούχων του Δημοσίου. Οι κυβερνώντες έχουν καταφέρει να μας περιθωριοποιήσουν και να μας οδηγήσουν σε τραγικές καταστάσεις. Η σεβαστή πολιτεία δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση μας!».

(ΤΟ ΧΩΝΙ 07/04/2013 – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΗΣ)

2 σχόλια:

  1. Χ.Σκοπελιτης Συνταγματαρχης (ΤΘ)8 Απριλίου 2013 στις 11:49 π.μ.

    Ειναι καιρος νομιζω , να πανε επιτελους φυλακη καποιοι προδοτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή