Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Άλλος για Χίο τράβηξε..


 ...κι άλλος για Μυτιλήνη. Χρησιμοποιώ τον τίτλο ενός άσματος από το περίφημο έργο των Μούτση - Ελευθερίου «Άγιος Φεβρουάριος», για να περιγράψω τη νοσηρή κατάσταση του ΥΕΘΑ και το κύμα φυγής των στελεχών των ΕΔ.

 Τρεχάτε ποδαράκια μου...

 Μόνο στο α' τρίμηνο... του 2012 έχουν παραιτηθεί 750 υψηλόβαθμα και πολύτιμα στελέχη των ΕΔ. Τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αποχωρήσει 10.000!

 Ιδιαίτερα στον Στρατό Ξηράς, έχουν υποβάλει παραίτηση τους δύο πρώτους μήνες του 2013, 276 αξιωματικοί και 154 υπαξιωματικοί. Το 2012, 808.

 Γιατί φεύγουν οι αξιωματικοί - υπαξιωματικοί, γιατί εγκαταλείπουν το Στράτευμα σε νεαρή σχετικά ηλικία; Διότι:

 Τους έχουν δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας ως προς τα οικονομικά. Κάθε τρίμηνο πετσοκόβουν τους μισθούς τους. Όποιος προλάβει.

 Έχουν απογοητευθεί από την αναξιοκρατία, τις ίντριγκες, τις αδικίες που υφίστανται.

 Έχουν προσβληθεί από την απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτικής τους ηγεσίας (μέχρι και αυτιστικούς τους είπαν). Λοιδορούνται ακόμη και από πολιτικούς που έχουν λαδωμένη τη φωλιά τους.

 Όταν προσήλθαν στο Στράτευμα με ενθουσιασμό και φιλοδοξίες να υπηρετήσουν την πατρίδα, δεν γνώριζαν ότι τώρα καλούνται να υπερασπίσουν μια χώρα προδομένη και με ελλιπή εθνική κυριαρχία.

 Διερωτώμαι: Έχουν πάρει χαμπάρι ΟΛΑ τα κόμματα για το τι γίνεται στον Στρατό; Μήπως ο κ. υπουργός πρέπει να προκαλέσει ευρεία σύσκεψη, όπου θα λεχθούν όλες οι αλήθειες και θα ληφθούν αποφάσεις για λύσεις; Μήπως αύριο θα είναι αργά;

(ΠΑΡΟΝ 07/04/2013 – Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου