Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ....

national
Το σημαντικότερο γεγονός δεν είναι τόσο η ματαίωση της ένωσης των δύο μεγάλων τραπεζών μας, της Εθνικής και της Eurobank, αλλά οι δηλώσεις τους για αδυναμία συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου – με βάση την οποία η ιδιοκτησία τους θα περάσει στο ΤΧΣ και από εκεί
στους ξένους «εισβολείς» (τυπικά στους Γερμανούς ή στους Γάλλους, ουσιαστικά στο μεγάλο αδελφό – στο Καρτέλ, το οποίο βέβαια θα τις αγοράσει με τα δικά μας χρήματα).
Προφανώς πρόκειται για μία μεγάλη ήττα της πατρίδας μας, αφού στις δύο αυτές τράπεζες είναι υποθηκευμένη η μισή Ελλάδα, ενώ είναι τοποθετημένες οι περισσότερες καταθέσεις – έρμαιο πλέον στα χέρια των εισβολέων.
Δεν είμαστε σίγουροι βέβαια αν θα έπρεπε να κατηγορούμε την κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα, αφού απλά εκτελεί εντολές – αν και όχι αυτών που την εξέλεξαν, επιτρέποντας ανόητα, για μία ακόμη φορά, να υπεξαιρεθεί η ψήφος τους.
Πόσο μάλλον αφού, εάν οι Έλληνες ήθελαν πράγματι να συμβάλλουν στην απελευθέρωση της πατρίδας τους, αφενός μεν θα αγόραζαν μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, αφετέρου θα συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίουπου απαιτείται. για να μην ξεπουληθεί και να παραμείνει εθνική.
Περαιτέρω, όπως λέγεται, ένας νέος πόλεμος μαίνεται στην Ευρώπη: με αντιπάλους τους καταθέτες, τους ομολογιούχους και τους μικρομετόχους των τραπεζών από τη μία πλευρά, ενώ τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις από την άλλη – με το μεγάλο αδελφό να κινεί τα «πιόνια» από το «παραπέτασμα».
Πίσω βέβαια από τις «ανοησίες» περί διάσωσης των τραπεζών, κρύβεται προφανώς η μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών – αυτή των μικροκαταθετών.
Ολοκληρώνοντας τις θλιβερές και απογοητευτικές διαπιστώσεις μας, όπως φαίνεται δεν θα είναι η Ιταλία ή η Ισπανία οι χώρες που θα κλείσουν την αυλαία της Ευρωζώνης – αλλά η βυθισμένη στα σκάνδαλα πολιτικής φοροδιαφυγής και διαφθοράς Γαλλία.
Αθήνα, 08. Απριλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου