Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΗΛΩΣΗ Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ-EUROBANK....... Παίζουν με τα νεύρα των πολιτών ή έστησαν κομπίνα;


Παίζει με τα νεύρα καταθετών, μετόχων και εργαζομένων στις δύο τράπεζες, Εθνική και Eurobank o υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δηλώνοντας πριν λίγο στην Βουλή ότι«κάποιοι μιλούν για ναυάγιο της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank. Ας περιμένουμε να δούμε αν έγινε κάτι τέτοιο. Ας μην προτρέχουμε».
Θα μας τρελάνει; Αυτοί δεν ανακοίνωσαν ότι η τρόικα δεν εγκρίνει
την συγχώνευση; Ξέρει κάτι άλλο και το κρατάει για τον εαυτό του;
Γιατί αν είναι έτσι μπορεί να έχει παιχθεί πολύ βρώμικο παιχνίδι ειδικά κατά των μικρομετόχων των δύο τραπεζών. Ήδη το σημερινό +50% ενδοσυνεδριακά (είχε φτάσει και +58%) της Eurobank ήταν πολύ περίεργο.
Η μετοχή της Eurobank  άνοιξε στο -30% άλλα στη συνέχεια ένα μεγάλο hedge fund του Λονδίνου φημολογείται ότι άρχισε να παίρνει θέση (προφανώς βραχυπρόθεσμη) αγοράζοντας πολλές χιλιάδες χαρτιά.
Τελικά η μετοχή έκλεισε με κέρδη 20% στα 0,18 ευρώ.  Βέβαια από το χαμηλό της ημέρας στο υψηλό η διάφορα ήταν κοντά στο 90%, δηλαδή από τα 0,10 ευρώ, η μετοχή ανήλθε στα 0,19 ευρώ. 
Η συγκεκριμένη φράση του υπουργού ήταν και η μοναδική -τουλάχιστον στην πρωτολογία του- αναφορικά με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στον τραπεζικό τομέα, καθώς απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις σχετικές διαπραγματεύσεις.
Κατά τα λοιπά, είχαμε τα γνωστά περί "Εξασφαλισμένων καταθέσεων". Τα ίδια που έλεγε και στην Κύπρο πριν τις εκλογές ο Ν.Αναστασιάδης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου