Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο "μπαμπούλας" των απολύσεων εμφανίστηκε γιατί έρχεται ακόμη μείον 20% στους μισθούς στρατιωτικών.

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο “μπαμπούλας” των απολύσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις ,τον οποίο έφερε στο προσκήνιο ο ίδιος ο πρωθυπουργός ,δεν έκανε βέβαια την εμφάνισή του τυχαία , ούτε τυχαία είπε ότι είπε. 


Αντιθέτως φαίνεται ότι η “βόμβα” για τις....
απολύσεις “τοποθετήθηκε” την κατάλληλη στιγμή.

Όλες οι πληροφορίες λένε ότι το “νέο μισθολόγιο” που επιτροπή επεξεργάζεται αυτή την εποχή προβλέπει νέα μείωση 20% σε εν ενεργεία και απόστρατους! Αυτός είναι ο σχεδιασμός ,αυτός είναι ο στόχος. 


Ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΕΘΑ δικηγόρος Αντώνης Οικονόμου μάλιστα όπως έχει γράψει το Onalert εχει κάνει σαφές προς τα μέλη της επιτροπής ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να “πετύχει το πρόγραμμα”. Της σωτηρίας. Τίποτα άλλο.

Τον πρωθυπουργό βέβαια και το επιτελείο του προφανώς τον ενδιαφέρει και το πολιτικό κόστος που ήδη από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυσβάσταχτο και όπως όλα δείχνουν μη διαχειρίσιμο. 


Ο προνομιακός για την ΝΔ χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων,μπορεί να θεωρείτε ήδη χαμένος .

Η “φωτοβολίδα” των απολύσεων ήταν στην λογική της πρωθυπουργικής “επίδειξης δύναμης” την οποία η κυβέρνηση έχει επιλέξει κι άλλες φορές στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και μέχρι σήμερα έχει βγει πολλαπλά ηττημένη. Επιμένει όμως. 


Ο Σαμαράς ,ούτε λίγο ,ούτε πολύ είπε στους στρατιωτικούς “να είστε και ευχαριστημένοι που δεν απολυθήκατε”. Και πάντως πρέπει να είναι απολύτως βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους έτσι το έχει καταλάβει. Αν στόχος του ήταν να εκφοβίσει κάποιους που θα έχουν την λογική “τουλάχιστον να έχω έναν μισθό ,οποιος και όσος κι αν είναι” ,τότε ναι μπορεί να πιστέψει ότι κάτι πέτυχε. Αλλά είναι ελάχιστο μπροστά σ΄ αυτό που κατέστρεψε.

Επιπλέον έκανε δύο πολύ μεγάλα φάουλ :

•διαχώρισε και δίχασε το στράτευμα. Οι “υψηλόβαθμοι” που οι αποδοχές τους “πετσοκόφτηκαν” και οι “χαμηλόβαθμοι” που δήθεν προστατεύθηκαν ,αλλά ...δεν το κατάλαβαν μάλλον γιατί οι περικοπές που υπέστησαν τους έχουν “τσακίσει”. Το να κόβεις ακόμη και 20 ευρώ από ένα μισθό 700 ευρώ είναι πάρα πολλά.

•τα όσα ανέφερε ως παράδειγμα για την Γαλλία και το Ισραήλ ,δεν γνωρίζουμε ποιος του είπε ,αλλά είναι βέβαιο ότι του τα είπαν λάθος. Κι εδώ θα έπρεπε ο Μιχαήλ Κωσταράκος ,ως Α/ΓΕΕΘΑ να τον προστατεύσει. 


Γιατί αυτούς που ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως “απολυμένους” σε Γαλλία και Ισραήλ δεν ήταν άλλοι -για να το πούμε απλά- σαν τους δικους μας ΕΠΟΠ που μετά από κάποια χρόνια ή μονομοποιούνται ή φεύγουν. Εκτός αν ο στόχος είναι να φύγουν όσοι ΕΠΟΠ δεν έχουν ακόμη μονιμοποιηθεί . Θα το μάθουμε σύντομα αυτό.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει βέβαια ότι ακόμη η αντιπολίτευση δείχνει να μην έχει πάρει χαμπάρι τίποτα και έχει αφήσει την “επίδειξη δύναμης” του πρωθυπουργού τελείως ασχολίαστη.

http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου