Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

«Αγνωστος ζήτησε 1.000.000 € για να μου παραδώσει και άλλη λίστα».

Βόμβα Γεωργακόπουλου!

Νέα τροπή στην εξέλιξη της Προανακριτικής δημιουργεί η χθεσινή κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρη Γεωργακόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ενόρκως ότι άγνωστος άντρας του ζήτησε 1.000.000 ευρώ (την άνοιξη του 2010) για να του παραδώσει λίστα με Ελληνες καταθέτες στο εξωτερικό .
«Κάποια στιγμή...ήρθε ο συνεργάτης μου Λεωνίδας Γιαννικόπουλος, ο οποίος μου είπε ότι κυκλοφορεί στην Ευρώπη μια λίστα Φαλσιανί και υπάρχουν και ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών, που μάλλον είναι φοροφυγάδες. 


Μου είπε, μάλιστα, ότι υπάρχει άνθρωπος ο οποίος θέλει να με συναντήσει για το θέμα αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο Γεωργακόπουλος, κάνοντας τους βουλευτές να κατανοήσουν ότι η λίστα η οποία του προσεφέρθη ήταν η «λίστα Λαγκάρντ».

Μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών μελών της Επιτροπής ο κ. Γεωργακόπουλος δεν δίστασε να περιγράψει τη συνάντηση με τον άγνωστο άνδρα και πώς αυτή κατέληξε σε αδιέξοδο μετά την... πόρτα που έριξε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. 


«Την άνοιξη του 2010 (σ.σ.: αρκετούς μήνες πριν από την ημερομηνία της επίσημης άφιξης της «λίστας Λαγκάρντ» στην Ελλάδα) συναντήθηκα με τον άγνωστο άνδρα. Το άτομο αυτό μου ζήτησε 1.000.000 ευρώ και του είπα “εγώ δεν ενδιαφέρομαι”. Εν συνεχεία, ενημέρωσα τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν επανήλθε ποτέ στο θέμα, με αποτέλεσμα να λήξει εκεί» είπε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Κατά πολλούς βουλευτές, πάντως, η χθεσινή κατάθεση έρχεται σε σύγκρουση με όσα είχε υποστηρίξει ο κ. Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Θεσμών, όταν έλεγε ότι είπε στον κ. Γεωργακόπουλο να ψάξει το θέμα, αλλά ο κ. Γεωργακόπουλος ήταν αυτός που λίγο αργότερα του είπε ότι δεν υφίσταται θέμα.

Ο κ. Γεωργακόπουλος, πάντως, υποστήριξε ότι δεν θυμάται ούτε πότε ακριβώς έγινε η συνάντηση ούτε πώς λεγόταν το πρόσωπο με το οποίο συναντήθηκε. Για αυτόν τον λόγο, η Προανακριτική αποφάσισε να καλέσουν τον συνεργάτη του κ. Γεωργακόπουλου Λεωνίδα Γιαννικόπουλο, ο οποίος είχε συναντηθεί στην αρχή με τον πληροφοριοδότη, προκειμένου να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς την Τρίτη καλείται ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης και την Τετάρτη ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου.

Γιώργος Λυκουρέντζος

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου