Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ "Η Κύπρος δεν πρέπει να χρεοκοπήσει".


Επειδή το Λουξεμβούργο είναι ίδια περίπτωση με την Κύπρο, και ζει από το τραπεζικό σύστημα, φοβούνται μήπως στο άμεσο μέλλον έχουν παρόμοια "φιλική" μεταχείρηση από την ΕΕ, και ξαφνικά ενημερωθουν ότι η εύρωστη οικονομία τους δεν είναι και τόσο αληθινή, επιδιώκουν διακαώς να βρεθεί λύσει στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου.
«Πρέπει να βοηθήσουμε την Κύπρο - είναι και προς
το συμφέρον μας. Η χώρα δεν πρέπει να χρεοκοπήσει» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λουκ Φρίντεν, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βερολίνου rbb και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να διαταραχθεί συνολικά η αξιοπιστία της Ευρωζώνης.
Ο κ. Φρίντεν επισήμανε ότι το Eurogroup επιμένει ότι το σύνολο του ποσού συμμετοχής της Κύπρου στο σχέδιο διάσωσης πρέπει να ανέρχεται στα 5,8 δισ. ευρώ, διευκρίνισε ωστόσο ότι η Λευκωσία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες από το δικό της σχέδιο και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στο οικονομικό μοντέλο της χώρας. Ανέφερε, ακόμα, ότι ο ίδιος θα υποδεχόταν ως θετική εξέλιξη τη συμμετοχή της Ρωσίας στο σχέδιο διάσωσης της Κύπρου.
Προφανώς στο Λουξεμβούργο αποδέχονται την πραγματικότητα ότι χωρίς Ρωσία λύση δεν υπάρχει
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου