Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ...


του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Την ώρα που οι Έλληνες παρακολουθούμε αποχαυνωμένοι τον Σουλεϊμάν, οι Ιταλοί εξακολουθούν να κάνουν πλάκα με την πολιτική και τους πολιτικούς, τ’ αδέρφια μας οι Κύπριοι βροντοφώναξαν περήφανο ΟΧΙ στα γεράκια του Βερολίνου και των Βρυξελλών. 

Τι να μας πουν βέβαια όλες αυτές οι συνταρακτικές εξελίξεις, μπροστά στο κοσμοϊστορικό γεγονός που πρόκειται να συμβεί εντός ολίγων ημερών στην επαρχία του Σουλεϊμάν. Μιλάω ασφαλώς για τις εκλογές στη ΓΣΕΕ…
Αυτός ο «γίγαντας» που ακούει στο όνομα Γιάννης Παναγόπουλος, έχει...
το θράσος να επιθυμεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος στην πάλαι ποτέ ισχυρή και νυν εντελώς απαξιωμένη ΓΣΕΕ. 

Η αλήθεια είναι ότι ουδείς ασχολείται με τους συνδικαλιστές και τον συνδικαλισμό. 

Η συνδικαλιστική ελίτ έχει καταφέρει εδώ και πολλά χρόνια να απαξιώσει πλήρως τον θεσμό. Ο Παναγόπουλος είναι το κερασάκι στην τούρτα. Υπήρξαν πριν απ’ αυτόν χειρότεροι, αλλά απείρως πιο ικανοί συνδικαλιστικοί «προύχοντες», σαν τον Πρωτόπαπα ή τον Κουτρουμάνη, οι οποίοι έβαλαν το φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, για να απαξιωθεί πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα. 

Βέβαια για να είμαι δίκαιος ο Παναγόπουλος ούτε τα παπούτσια δεν είναι ικανός να γυαλίσει στους προκατόχους του. Και με την καλή και με την κακή έννοια… 

Κοινό στοιχείο όλων αυτών είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως υπήρξαν «νεοΠασοκικά» απολιθώματα. Και ο συνδικαλισμός κατά μία έννοια έτσι όπως λειτούργησε στην μεταπολίτευση, είχε ημερομηνία λήξης την ίδια μ’ αυτή του κόμματος της Χαρ. Τρικούπη.

Αριστοτέλης Βασιλάκης

Ο Γιάννης «κατάφερε» - και μάλιστα με την αξία του – στις διαδηλώσεις της ΓΣΕΕ (στις οποίες ο ίδιος είναι πάντα ΑΠΩΝ) να μαζεύει με το ζόρι 2000 άτομα. 

Αυτό που πραγματικά με κάνει να «χαμογελώ» είναι το γεγονός ότι σύσσωμη η Μηντιακή δημοκρατία, αλλά και οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν πάθει αμνησία και κάνουν πως δεν θυμούνται πως ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή διεκδικεί, με αξιώσεις μάλιστα, να συνεχίσει να είναι πρόεδρος στη ΓΣΕΕ, έχει παραπεμφθεί για κακούργημα!!! 

Ο άνθρωπος ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ που πήρε την απόφαση, η οποία σύμφωνα με τον Εισαγγελέα ζημίωσε τη ΔΕΗ 100 εκατ. ευρώ!!! Δεν έχω το δικαίωμα να τον κρίνω. Ούτε να τον καταδικάσω πριν βγάλει την οριστική ετυμηγορία της η Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Ωστόσο ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ και του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλος είχε την ευθιξία και παραιτήθηκε. Το ίδιο και ο ανεκδιήγητος κ. Μέργος. 

Ο Παναγόπουλος ούτε φωνή, ούτε ακρόαση… Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Θέλει να συνεχίσει να είναι πρόεδρος στη ΓΣΕΕ. Να διαπραγματεύεται με την τρόικα και βέβαια μέρα με την ημέρα με την ανύπαρκτη παρουσία του να απαξιώνει πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα. Βέβαια αν τελεσιδικήσει η υπόθεση της ΔΕΗ και καταδικαστεί οριστικά, ο Παναγόπουλος θα χάσει τη δουλειά του, διότι πλέον θα είναι ΚΑΙ επίορκος. Αλλά μέχρι τότε ποιος ζει και ποιος πεθαίνει… Λογικά θα έχει βγει στην σύνταξη… 

Το πολύ πολύ να είναι σε καμιά επιτροπή σοφών του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα προσπαθεί να βάλει το κόμμα σύμβολο της μεταπολιτευτικής φούσκας στη Βουλή.

Ο Παναγόπουλος, αφού κατάφερε να περάσει αναίμακτα στην Ελλάδα ο εργασιακός μεσαίωνας, αυτή την περίοδο έχει αναλάβει ένα ακόμα δύσκολο έργο… Θα πρέπει να βοηθήσει την διεθνή και εγχώρια διαπλοκή να προχωρήσουν στις αποκρατικοποιήσεις, χωρίς επικίνδυνες για το εγχείρημα αντιδράσεις… Αυτό είναι πλέον το διακύβευμα… 

Το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της εθνικής περιουσίας στους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους νταβατζήδες… Το πάρτι ξεκίνησε… Ο Παναγόπουλος είναι ο άνθρωπος κλειδί. 

Ωστόσο αυτή τη φορά η μάχη θα είναι η πιο δύσκολη για τον «αρχισυνδικαλιστή». Διότι πλέον δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ… Ούτε καν ΜΠΑΤΣΟΚ… Ότι και να γράφω εγώ ο «Γιάνναρος», τον Πασόκο δεν μπορεί να τον αποτινάξει τόσο εύκολα, από μέσα του… Ούτε για λόγους αυτοσυντήρησης…

Το μόνο που τον σώζει είναι ότι το εκλογικό σώμα αποτελείται από την συνδικαλιστική ελίτ και βέβαια έχει την στήριξη της μηντιακής δημοκρατίας. 

Οπότε κύριε πρωθυπουργέ μάλλον θα το πιείτε κι αυτό το πικρό ποτήρι… Πρόεδρος στη ΓΣΕΕ θα μείνει το παιδί του ΓΑΠ και θα δικαιωθούν πλήρως όσοι λένε πως ακόμα και σήμερα το ΠΑΣΟΚ κυβερνάει αυτή τη χώρα. Και μάλιστα η χειρότερη έκδοση του. Τα απολιθώματα του Σημιτιστάν και οι Παναγόπουλοι…


http://freegreece2013.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου