Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Συναντήθηκε με τους νεοπροαχθέντες αντιστρατήγους Παπούλιας: «Είμαστε οικονομικά σε εμπόλεμη κατάσταση».


«Τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο ελληνικός λαός δίνει μια μεγάλη οικονομική μάχη.  Είμαστε οικονομικά σε μια εμπόλεμη κατάσταση.  Είδατε τι έγινε στην Κύπρο.  

Σαν να μην έφταναν τα δικά μας δύσκολα, έρχονται και τα δύσκολα της Κύπρου.  Γι’αυτό ξαναεπαναλαμβάνω, ο δικός σας ρόλος είναι πάρα πολύ σημαντικός.  


Και είμαι βέβαιος ότι θα επιτελέσετε στο ακέραιο το καθήκον σας», είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απευθυνόμενος στους νεοπροαχθέντες αντιστρατήγους, αντιναυάρχους και αντιπτεράρχους με τους οποίους συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Χωρίς ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, σε περιόδους κρίσεων, αποδυναμώνεται η διπλωματική ικανότης της πατρίδος. 


Γι’αυτό πιστεύω ότι θα δώσετε το παράδειγμα στους υφισταμένους σας και το προσωπικό.  Ό,τι προσφέρετε στο στρατό θα είναι για τους υφισταμένους σας ένας δείκτης του τι πρέπει εκείνοι να κάνουν», συνέχισε ο κ. Παπούλιας και σημείωσε ότι «οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγύηση της κατασφάλισης και υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας.  Είναι το κύριο καθήκον σας για τους προσεχείς μήνες και είμαι βέβαιος ότι η εκλογή σας θα συμβάλει ακριβώς στο στόχο αυτό,  που είναι στόχος του ελληνικού λαού». 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε μάλιστα, μιλώντας στη νέα στρατιωτική ηγεσία, ότι οι νέοι αντιναύαρχοι, αντιστράτηγοι και αντιπτέραρχοι αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα «σε μια δύσκολη περίοδο. Σε μια περίοδο συγκρούσεων γεωστρατηγικών, οικονομικών, ενεργειακών».


Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας παρατήρησε ότι «και η νέα ηγεσία αναλαμβάνει καθήκοντα σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς». 

«Άνεμοι, καταιγίδες και θύελλες έχουν εκδηλωθεί τριγύρω μας.  Αλλά, επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω, κύριε Πρόεδρε, εξ ονόματος της στρατιωτικής και της πολιτικής ηγεσίας ότι: παρά τις αντιξοότητες, παρά τις περικοπές – που ήταν απαραίτητες για να σωθεί η χώρα – όλοι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, άνδρες και γυναίκες, από τη στρατιωτική ηγεσία, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, μέχρι και τον πλέον απλό στρατεύσιμο, δίνουν τη μάχη με αυταπάρνηση, με αφοσίωση στο καθήκον, έχοντας αποσυνδέσει τα όποια προβλήματα της δύσκολης καθημερινότητας, από την ανάγκη να επιτελέσουν το καθήκον προς την πατρίδα και να τιμήσουν τον όρκο που έδωσαν στο Έθνος, στο Λαό μας, στο Σύνταγμά μας.», τόνισε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Παπούλια.


.protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου